HomeHL-SportsΤα καλύτερα της 11ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκα.

Τα καλύτερα της 11ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

fasoylakis-2Του Ευθύμη Φασουλάκη

 

Το τριήμερο 7-9/12 συνεχίστηκε , η Ευρωλίγκα με την 11η αγωνιστική της φάσης των ομίλων . Οι αιώνιοι συνέχισαν με άνετες νίκες , ο ΠΑΟ επί της Γαλατασαράι με 85-58 και ο Ολυμπιακός με  88-59 την Ούνιξ Καζάν.

Ας δούμε τα καλύτερα αυτής της αγωνιστικής μαζί με τα παιχνίδια των 2 αιωνίων .

Μακάμπι Τελ Αβίβ-Μπάμπεργκ 70-85 : Εντυπωσιακό διπλό για την ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι που είναι σαν να αποζημιώθηκε για τις άδικες ήττες των προηγούμενων αγωνιστικών , κερδίζοντας στην έδρα της ασταθούς Μακάμπι με 85-70.

Η Μπάμπεργκ , κυριάρχησε πλήρως στον αγώνα και έχτισε διαφορά από το δεύτερο δεκάλεπτο και μετά , καταφέρνοντας να φτάσει σε μια νίκη ψυχολογίας , αλλά περισσότερο γοήτρου καθώς δύσκολα θα διεκδικήσει την πρόκριση και παράλληλα κράτησε πίσω στην βαθμολογία την αντίπαλο της.

Κορυφαίοι για τους Γερμανούς οι Μέλλι με 27 πόντους και 14 ριμπάουντ  και Μίλερ με 12 πόντους , ενώ για την Μακάμπι , προσπάθησαν μόνο οι Γκάουντλοκ με 20 και Γούιμς με 16 πόντους αντίστοιχα.

Αναντολού Εφές – Μπαρτσελόνα 72 – 68 : Η Εφές , επιβεβαίωσε για μια ακόμα βδομάδα το καλό αγωνιστικό φεγγάρι στο οποίο βρίσκεται , επικρατώντας μετά απo ένα συγκλονιστικό  παιχνίδι με 72-68 των Καταλανών , οι οποίοι αν και προσπάθησαν δεν κατάφεραν να γυρίσουν το παιχνίδι.

Ένα αυτοκαλάθι του Τόμιτς  ,ουσιαστικά καταδίκασε την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα , σε μια ήττα που την κρατά προς το παρόν μακριά από τις θέσεις που οδηγούν στην πρόκριση ενώ η Εφές ανεβαίνει  κάθε εβδομάδα στην βαθμολογία.

Κορυφαίοι για την ομάδα του Περάσοβιτς , οι Γκρέιντζερ με 16 πόντους και 5 ασίστ και Ερτέλ με 14 πόντους ενώ για την Μπαρτσελόνα προσπαθούσε μόνος του ο Ράις με 22 πόντους και 7 ασίστ.

Μπασκόνια- Νταρουσάφακα 73-52 : Οι Βάσκοι συνεχίζουν τις υψηλές πτήσεις παρά τις αντίθετες προβλέψεις στην αρχή της σεζόν ενώ η Νταρουσάφακα γνώρισε την Τρίτη συνεχόμενη ήττα της και αρχίζει και καταρρέει βαθμολογικά.

Η Μπασκόνια , κυριάρχησε από την αρχή του αγώνα , πήρε γρήγορα διψήφια διαφορά και μετέτρεψε το υπόλοιπο του αγώνα σε τυπική διαδικασία.

Ήταν μια πολύ κακή βραδιά για την ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ, χαρακτηριστικό είναι ότι μόνο ο Αντερσον είχε διψήφιο αριθμό πόντων (11) ενώ για την Μπασκόνια καλύτεροι ήταν οι Βόιγκτμαν με 10 πόντους και  9 ριμπάουντ  και Χάνγκα με 14 πόντους.

 Παναθηναϊκός- Γαλατασαράι 85-58 : Οι Πράσινοι έκαναν το καθήκον τους στο ΟΑΚΑ , απέναντι στην Γαλατά καθώς πέραν από το δεύτερο δεκάλεπτο που οι Τούρκοι πλησίασαν στο σκορ , επέβαλλαν πλήρως τον ρυθμό τους και έφτασαν σε μια άνετη νίκη.

Ο Τσάβι Πασκουάλ είχε την ευκαιρία για κάποιες δοκιμές , όπως το να ξεκουράσει για αρκετή ώρα τον Καλάθη , εκμεταλλευόμενος την καλή μέρα του Τζέιμς και το ότι χρησιμοποίησε για αρκετή ώρα τον Χαραλαμπόπουλο μετά από καιρό σε ευρωπαϊκό αγώνα.

Ο Εξάστερος , έφτασε εύκολα σε μια νίκη που έπρεπε να πάρει ενόψει της δύσκολης συνέχειας ενώ η Γαλατά έδειξε και απόψε ότι θα εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα καταλάβει μια από τις τελευταίες θέσεις του γκρουπ.

Κορυφαίοι μεταξύ πολλών για τον ΠΑΟ , οι Σίγκλετον με 15 πόντους και 5 ριμπάουντ , Καλάθης με 14 πόντους , 4 ασίστ και 4 ριμπάουντ , Ρίβερς με 14 πόντους και Τζέιμς με 13 , ενώ για την Γαλατά ο Σίλμπ με 15 πόντους προσπάθησε χωρίς επιτυχία να κρατήσει τους Τούρκους κοντά στο σκορ.

Ολυμπιακός- Ούνιξ Καζάν 88-59 :  Πολύ άνετη νίκη και για την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου , στο ΣΕΦ επί των Ρώσων με 88-59. Ο Ολυμπιακός ουσιαστικά είχε να αντιμετωπίσει μόνο τον Λάνγκφορντ που με 25 πόντους προσπαθούσε να κρατήσει μες στο παιχνίδι την Ούνιξ.

Αντίθετα ο Ολυμπιακός επέβαλλε τον ρυθμό του και με κορυφαίους τους Λοτζέσκι με 15 πόντους  και 6 ριμπάουντ και Γκριν με 15 πόντους και 5 ριμπάουντ , έφτασε σε μια άνετη αλλά σημαντική νίκη .

Στα υπόλοιπα αποτελέσματα της αγωνιστικής : Φενερμπακτσέ- Ερυθρός Αστέρας 87-72 , με τους Τούρκους να έρχονται την άλλη εβδομάδα στο ΟΑΚΑ να αντιμετωπίσουν τον ΠΑΟ , Αρμάνι Μιλάνο-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 64-79 παρά τις απουσίες Ντε Κολό και Τεόντοσιτς και  Ρεάλ Μαδρίτης – Ζαλγκίρις Κάουνας 96-91 , με τον 17χρονο Ντόστιντς να καθαρίζει το παιχνίδι για τους Μαδριλένους .

Άλλη μια αγωνιστική έφτασε στο τέλος της , οι ομάδες μας συνεχίζουν την πορεία τους για την πρόκριση στα πλέι οφ και όλοι οι μπασκετόφιλοι περιμένουν τις υπόλοιπες 19 εβδομάδες μπασκετικού  θεάματος που απομένουν ακόμα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση