HomeΕΛΛΑΔΑΣτο Βατικανό 70 Δήμαρχοι για την υπεράσπιση προσφύγων – μεταναστών

Στο Βατικανό 70 Δήμαρχοι για την υπεράσπιση προσφύγων – μεταναστών

Απ’ όλη την Ευρώπη και την Ελλάδα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

70 Ευρωπαίοι Δήμαρχοι, οι περισσότεροι από την Ιταλία και τη Γερμανία, συναντώνται την Παρασκευή και το Σάββατο στην Πόλη του Βατικανού για να εκφράσουν την υποστήριξή τους στην υποδοχή των μεταναστών, έπειτα από πρόσκληση του πάπα Φραγκίσκου, ο οποίος είναι στρατευμένος στην υπόθεση αυτή. Μεταξύ αυτών θα είναι και  ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός.

Η Δήμαρχος της Ρώμης, Βιρτζίνια Ράτζι, του Λαϊκιστικού Κινήματος Πέντε Αστέρων (M5S), κήρυξε την έναρξη αυτής της διήμερης συνάντησης κάνοντας λόγο για μια επείγουσα κατάσταση ανθρωπιστικού χαρακτήρα, αλλά και για  ένα ηθικό καθήκον αλληλεγγύης.

Οφείλουμε να βρούμε λύσεις μέσω μιας ριζικής αλλαγής των πολιτικών και των οικονομικών επιλογών, δήλωσε προσθέτοντας πως οι δυτικές κοινωνίες είναι αυτές που υποχρέωσαν κάπως τους πρόσφυγες να φύγουν.

Πολλοί Δήμαρχοι μεγάλων γερμανικών πόλεων είναι παρόντες σ’ αυτό το ραντεβού που τιτλοφορήθηκε από το Βατικανό Ευρώπη: οι πρόσφυγες είναι αδελφοί μας και αδελφές μας.

Όπως η δήμαρχος της Κολωνίας Χενριέτε Ρέκερ, η πόλη της οποίας βρέθηκε στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων όλου του κόσμου την τελευταία Πρωτοχρονιά, έπειτα από κύμα σεξουαλικών επιθέσεων που πραγματοποιήθηκαν από ξένους υπηκόους.

Το 2015 η Δήμαρχος, η οποία δεν ανήκει σε κάποιο κόμμα, είχε δεχθεί επίθεση με μαχαίρι και είχε τραυματισθεί σε μια αγορά από έναν άνδρα που ήταν αντίθετος στην έλευση προσφύγων.

Η Γαλλία αντιπροσωπεύεται ουσιαστικά από τη σοσιαλιστή Δήμαρχο του Παρισιού, Αν Ινταλγκό, η οποία θα πάρει τον λόγο το πρωί του Σαββάτου, ενώ ο πάπας θα επισκεφθεί το συνέδριο το απόγευμα της ίδιας μέρας.

Θα ξαναβρεί εκεί τον δήμαρχο της Λέσβου, Σπύρο Γαληνό, ο οποίος τον είχε υποδεχθεί τον Απρίλιο.

Είμαστε όλοι μετανάστες, είχε δηλώσει τότε ο ποντίφικας στο ελληνικό νησί, πριν επιστρέψει στο Βατικανό παίρνοντας μαζί του στο παπικό αεροπλάνο 12 Σύρους μουσουλμάνους πρόσφυγες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση