HomeΕΛΛΑΔΑΆρειος Πάγος: Να εκδοθεί στην Κύπρο ο εφοπλιστής Μιχάλης Ζολώτας

Άρειος Πάγος: Να εκδοθεί στην Κύπρο ο εφοπλιστής Μιχάλης Ζολώτας

Μετά από διεθνές ένταλμα που είχαν εκδώσει οι κυπριακές αρχές εναντίον του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την έκδοση του εφοπλιστή Μιχάλη Ζολώτα στην Κύπρο, μετά από διεθνές ένταλμα που είχαν εκδώσει οι κυπριακές αρχές εναντίον του, αποφάσισε σήμερα το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου.

Οι κυπριακές αρχές εκζητούν τον προφυλακισμένο εφοπλιστή προκειμένου να δικαστεί για ενεργό δωροδοκία, δωροληψίαν και σειρά άλλων αδικημάτων.

Οι αρεοπαγίτες απέρριψαν τους ισχυρισμούς του Μιχάλη Ζολώτα κατά της εφετειακής απόφασης με την οποία είχε γίνει δεκτό το αίτημα των Κυπριακών αρχών για την έκδοσή του, ενώ παράλληλα, απορρίφθηκε και το αίτημα του εφοπλιστή για άρση των περιοριστικών όρων που του έχουν επιβληθεί.

Οι κατηγορίες σε βάρος του Μιχάλη Ζολώτα σχετίζονται με την εμπλοκή του στις υποθέσεις του αποβιώσαντα πρόσφατα επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου στην Κύπρο.

Ειδικότερα, ο Μιχάλης Ζολώτας κατηγορείται από τις κυπριακές Αρχές μαζί με άλλα πρόσωπα για την υπόθεση της δωροδοκίας του πρώην διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου Χριστόδουλου Χριστοδούλου, ενώ εταιρείες του φέρεται ότι είχαν δανειοδοτηθεί από τον όμιλο MIG.

skai.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση