HomeΕΛΛΑΔΑΈφεση κατά της απόφασης που είπε «όχι» στην έκδοση των δυο Τούρκων αξιωματικών

Έφεση κατά της απόφασης που είπε «όχι» στην έκδοση των δυο Τούρκων αξιωματικών

Από τον προϊστάμενο της εισαγγελίας Εφετών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Έφεση κατά της απόφασης του συμβουλίου Εφετών της Αθήνας με την οποία κρίθηκε, χθες, ότι ακόμη δυο Τούρκοι αξιωματικοί (από τους οκτώ συνολικά) δεν θα εκδοθούν στην Τουρκία, άσκησε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Εφετών της Αθήνας κ. Αντώνης Λιώγας. Οι δυο Τούρκοι αξιωματικοί μαζί με ακόμη έξι συναδέλφους τους έφτασαν στην Ελλάδα, αμέσως μετά τα γεγονότα του Ιουλίου στην Τουρκία.

Ακολούθησε αίτημα της Τουρκίας για εκδοσή τους στη γειτονική χώρα, προκειμένου να δικαστούν για αδικήματα που σχετίζονται με το πραξικόπημα. Η ελληνική Δικαιοσύνη, ωστόσο και συγκεκριμένα, συμβούλια Εφετών της Αθήνας, έκριναν ότι από τους 8 συνολικά Τούρκους αξιωματικούς, δεν πρέπει να εκδοθούν οι πέντε.

Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Εφετών έχει ασκήσει έφεση και στη απόφαση που είπε «όχι» στην έκδοση των πρώτων τριών Τούρκων αξιωματικών και όπως αναμένονταν σήμερα άσκησε έφεση και κατά της απόφασης που αφορά στη μη έκδοση των άλλων δυο αξιωματικών.

Οι οκτώ Τούρκοι, που αρνούνται κάθε συμμετοχή τους στα γεγονότα του περασμένου Ιουλίου, έχουν αναφέρει ότι σε περίπτωση που εκδοθούν στη Τουρκία δεν θα έχουν μια δίκαιη δίκη και ότι θα υποστούν βασανιστήρια.

Πλέον, η υπόθεση θα κριθεί οριστικά στο Άρειο Πάγο.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση