HomeHL-PsilaΤο φυσούν και…δεν κρυώνει!!!

Το φυσούν και…δεν κρυώνει!!!

Ανάμικτα συναισθήματα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το ράλι ανόδου στην τιμή πώλησης του “χρυσού πλούτου” της Κρήτης, που παρατηρείται το τελευταίο δεκαπενθήμερο έχει χωρίσει τους παραγωγούς του νησιού σε δύο κατηγορίες.

Σε αυτούς που πούλησαν το λάδι, που είχαν κρατήσει στις αποθήκες τους, στην αρχική χαμηλότερη τιμή και σε εκείνους, που είχαν την προνοητικότητα να μη βιαστούν και να περιμένουν, ώστε να επιτύχουν την καλύτερη δυνατή τιμή.

Έτσι οι μεν πρώτοι το “φυσάνε και δεν κρυώνει” που “έκοψαν” το λάδι και έχασαν αρκετά χρήματα και οι άλλοι που “τρίβουν” τα χέρια τους, επειδή το κράτησαν.

Η αλήθεια είναι ότι στα μέσα του Νοέμβρη το λάδι πωλείτο προς 3,00-3,10 ευρώ το λίτρο, ανάλογα με την οξύτητα και έπειτα από μία εβδομάδα η τιμή είχε φτάσει τα 3,50-3,70 ευρώ το λίτρο, παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις, που υπήρξαν αρχικά για τα επίπεδα, στα οποία θα διαμορφωνόταν φέτος, η τιμή πώλησης του ελαιολάδου.

Επομένως αν κάποιος παραγωγός, ο οποίος είχε κρατήσει αρκετά μεγάλη ποσότητα στις αποθήκες του πούλησε στην αρχική τιμή, τη χαμηλότερη δηλαδή, μπορεί να αναλογιστεί κανείς ότι το ποσό, που έχασε, είναι αρκετά μεγάλο.

Τώρα φτάνει να δούμε, πώς θα διαμορφωθεί τελικά η τιμή πώλησης του λαδιού στο τέλος της ελαιοκομικής περιόδου, οπότε και θα φανεί ποιοι ήταν οι κερδισμένοι και ποιοι οι χαμένοι.

Ίδωμεν……

Διαφήμιση
Διαφήμιση