HomeΕΛΛΑΔΑΟικονόμου σε Τσακαλώτο: Υποκριτές… Πανηγυρίζεις για 600 εκατ., ενώ έκοψες 3,5 δισ. Ευρώ

Οικονόμου σε Τσακαλώτο: Υποκριτές… Πανηγυρίζεις για 600 εκατ., ενώ έκοψες 3,5 δισ. Ευρώ

«Ζωντάνεψε» η αίθουσα της Ολομέλειας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τις περικοπές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ τα προηγούμενα 2,5 χρόνια αλλά και όσες θα ακολουθήσουν το 2017 απαρίθμησε ο Βασίλης Οικονόμου για να αποδομήσει τις χθεσινές παροχές του πρωθυπουργού, προκαλώντας τον έντονο εκνευρισμό του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Ο εκρηκτικός διάλογος που «ζωντάνεψε» την αίθουσα της Ολομέλειας έχει ως εξής

Οικονόμου: Εχετε κόψει 3,5 δισ. ευρώ σε 2,5 χρόνια και δίνεις 600 εκατ. ευρώ και πανηγυρίζεις

Τσακαλώτος: Εσείς πόσα έχετε κόψει τα προηγούμενα χρόνια. Ντροπή

Οικονόμου: Εσύ να ντραπείς.

Τσακαλώτος: Να έχετε καλύτερο ύφος

Οικονόμου: Θα μας πεις και τι ύφος θα έχουμε; Κάτσε εκεί και άκου. Να ακούς. Αλλού να κάνεις υποδείξεις. Ηρέμησε κ. Τσακαλώτο.

Τσακαλώτος: Να μας πείτε τις δικές σας περικoπές

Οικονόμου: Βαφτίζετε τα προγράμματα του ΟΑΕΔ προσλήψεις. Μιλάτε για προσλήψεις 6.000 γιατρών και 15.000 νοσηλευτών ενώ έχετε βάλει από την πίσω πόρτα 50.000 καθαρίστριες και σεκιούριτι με συμβάσεις. Αυτό είναι το μοντέλο που θέλετε; Είστε υποκριτές. Οι οφειλές του Δημοσίου μόνο στο χώρο της υγείας ανέρχονται σε 2,7 δις ευρώ και εσείς μιλάτε για πλεόνασμα. Ψάχνετε πελάτες – ψηφοφόρους.

Τσακαλώτος: Διαβάστε καλύτερα τον προϋπολογισμό για την Υγεία και την Παιδεία. Για τα νοσοκομεία προβλέπεται αύξηση 200 εκατ. ευρώ. Διαβάστε και επανέλθετε. Καταλαβαίνω το θυμό σας γιατί και εγώ αν είχα φύγει από το ΠΑΣΟΚ στο πρώτο μνημόνιο θεωρώντας το δεξιό και πήγαινα την ΔΗΜΑΡ και τώρα στην ΝΔ για να λέω με τον κ. Μητσοτάκη πως θα κόψω μισθούς και συντάξεις θα είχα τον θυμό σας.

Οικονόμου: Οι σελίδες που με παραπέμπετε επιβεβαιώνουν όσα σας είπα. Μήπως εσείς πρέπει να ξαναπάτε στην Αγγλία να καθίσετε στα θρανία; Μπορεί να έχω έντονο ύφος. Όμως σε κανέναν δεν έχω μιλήσει προσωπικά. Για πολλούς έχω στοιχεία για την πορεία τους. Θα μπορούσα να πω και εγώ για τα προσωπικά του κ. Τσακαλώτου. Για ότι έχω κάνει εγώ θα κριθώ. Εσείς όμως όποτε στριμώχνεστε το πάτε στο προσωπικό σαν κάτι κυριούλες.

Τσακαλώτος: Σας είπα ότι οι δαπάνες υγείας δεν είναι μόνο εκεί που διαβάζετε. Σας διαθέτω τους συνεργάτες μου για να σας κάνουν δίωρα μαθήματα σήμερα και αύριο.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση