HomeΚΡΗΤΗΑυτός είναι ο συνδυασμός της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων

Αυτός είναι ο συνδυασμός της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων

Για τις εκλογές του ΟΕΕ/ΤΑΚ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Ανεξάρτητη Κίνηση Οικονομολόγων – Νέοι Οικονομολόγοι εν όψει των εκλογών του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, για την ανάδειξη των μελών της Συνέλευσης των Αντιπροσώπων και των Τοπικών Διοικήσεων, που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου σε όλη την Ελλάδα, πραγματοποίησε συνέντευξη τύπου σήμερα Πέμπτη 8/12 , στα γραφεία του Περιφερειακού Τμήματος Ανατολικής Κρήτης του Οικονομικού Επιμελητηρίου

Στη συνέντευξη τύπου παρουσιάστηκαν τα ψηφοδέλτια της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων – Νέοι Οικονομολόγοι για την ανάδειξη της Τοπικής Διοίκησης του Περιφερειακού Τμήματος Ανατολικής Κρήτης και της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας (ΑΚΙΟΕ) για την ανάδειξη της Συνέλευσης των Αντιπρόσωπων (ΣτΑ), παρουσιάστηκαν οι στόχοι για την επόμενη τριετία και έγινε απολογισμός της τριετίας που συμπληρώθηκε

Αναφέρθηκε ότι η Ανεξάρτητη Κίνηση Οικονομολόγων διοικεί με αίσθημα ευθύνης το Περιφερειακό Τμήμα Ανατολικής Κρήτης τα τελευταία 21 χρόνια, με βασική αρχή, ότι σε ένα Επιστημονικό Φορέα ο κομματισμός δεν έχει θέση. Πεποίθηση είναι ότι έχουμε τη δύναμη και την ικανότητα να καθορίσουμε την πορεία μας χωρίς άνωθεν παρεμβάσεις και αναχρονιστικές πρακτικές, που μας οδήγησαν στην κρίση που βιώνουμε σήμερα.

Τα στελέχη της παράταξης τίμησε την εμπιστοσύνη των συναδέλφων με πολύ δουλειά και αγάπη για το θεσμό. Εκ του αποτελέσματος, δικαιωθήκαμε όλοι, καθώς το Περιφερειακό Τμήμα Ανατολικής Κρήτης συνεχίζει να είναι κατά κοινή ομολογία το πρώτο σε δραστηριότητα Περιφερειακό Τμήμα στην χώρα.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν οι στόχοι της επόμενης περιόδου που είναι:

Ενίσχυση της εξωστρέφειας του φορέα με την διεξαγωγή εκδηλώσεων – συνεδρίων, την παρουσίαση μελετών κ.α.

Ανάπτυξη της επαγγελματικής αξίας των μελών μέσω της συνεχούς εκπαίδευσης και πιστοποίησης των επιμέρους ειδικοτήτων (λογιστών – φοροτεχνικών, μελετητών, συμβούλων επιχειρήσεων, εκπαιδευτικών κ.α.).

Το Οικονομικό Επιμελητήριο να αποτελέσει τον πυλώνα σύνδεσης των νέων οικονομολόγων με την αγορά εργασίας. Παράλληλα θέτουμε ως πρώτη προτεραιότητα της νέας Κεντρικής Διοίκησης τη συμμετοχή νέων συναδέλφων σε προγράμματα απασχόλησης και την καθιέρωση του θεσμού της πρακτικής άσκησης και του μέντορα.

Διεξαγωγή σεμιναρίων και παρουσίαση διδακτορικών διατριβών από Νέους Επιστήμονες, με στόχο τη διάχυση και τη μεταφορά γνώσης.

Θέληση της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων – Νέοι Οικονομολόγοι είναι το Οικονομικό Επιμελητήριο:

–           Να γίνει το σπίτι κάθε Οικονομολόγου με πραγματικό κύρος απέναντι στα μέλη του και κατά συνέπεια απέναντι στην κοινωνία

–           Να πρωτοστατεί στο οικονομικό γίγνεσθαι της χώρας. Να ανταποκρίνεται στο συμβουλευτικό του ρόλο ως επιστημονικός σύμβουλος της πολιτείας, με την υποβολή τεκμηριωμένων προτάσεων και λύσεων άμεσης εφαρμογής.

–           Να αναπτύσσει την οικονομική σκέψη και να ενθαρρύνει τον οικονομικό προβληματισμό. Να συμβουλεύει και να εκπαιδεύει τους πολίτες για την οικονομική τους συμπεριφορά και τις συνέπειές της.

–           Να λειτουργεί ελεγκτικά – συμβουλευτικά στα όργανα της δημόσιας διοίκησης που ασκούν οικονομική – φορολογική και αναπτυξιακή πολιτική, γνωμοδοτώντας και προτείνοντας λύσεις.

–           Να προάγει την επιχειρηματικότητα μέσω προτάσεων για τον περιορισμό της γραφειοκρατίας, την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος, την βελτίωση της αποδοτικότητας και την αύξηση της παραγωγικότητας των δημόσιων και ιδιωτικών μονάδων.

Στη συνέχεια έγινε απολογισμός έργου για την τριετία 2013-2016 ευχαριστώντας τους συναδέλφους των άλλων παρατάξεων που συμμετείχαν στο Διοικητικό Συμβούλιο του Περιφερειακού Τμήματος, και στήριξαν τις πρωτοβουλίες.

Και η συνέντευξη τύπου έκλεισε με την αναλυτική παρουσίαση των ψηφοδελτίων της και παρουσιάστηκαν αναλυτικά τα ψηφοδέλτια της παράταξης. Στα δε ψηφοδέλτια συμμετέχουν συνάδελφοι Οικονομολόγοι όλων των ηλικιών και όλων των επαγγελματικών ομάδων. Συνάδελφοι με διαφορικές πολιτικές ιδεολογίες που έχουν συνταχθεί κάτω από ένα κοινό όραμα, την ανάδειξη του Οικονομικού Επιμελητηρίου σε ισχυρό θεσμό παρέμβασης στην Ελληνική κοινωνία.

Διαφήμιση
Διαφήμιση