HomeΕΛΛΑΔΑΊδρυση μικρών ξενοδοχείων και καταλυμάτων μέσω του …υπ. Ανάπτυξης!

Ίδρυση μικρών ξενοδοχείων και καταλυμάτων μέσω του …υπ. Ανάπτυξης!

Προσδιορίστηκαν οι λειτουργικές μορφές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Προσδιορίστηκαν οι λειτουργικές μορφές και κατηγορίες των τουριστικών καταλυμάτων και λοιπών τουριστικών εγκαταστάσεων που εντάσσονται σε προγράμματα αρμοδιότητας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Μέσω των προγραμμάτων ενισχύεται η ίδρυση ξενοδοχειακών καταλυμάτων 5,4 και 3 αστέρων που προβλέπονται στην υπουργική απόφαση «Καθορισμός τεχνικών και λειτουργικών προδιαγραφών και βαθμολογούμενων κριτηρίων για τα ξενοδοχεία και κατάταξη αυτών σε κατηγορίες αστέρων». Ως ελάχιστη δυναμικότητα τίθενται τα 10 δωμάτια με 20 κλίνες και ως μέγιστη τα 30 δωμάτια με 60 κλίνες. Επίσης, ενισχύεται η ίδρυση οργανωμένων τουριστικών κατασκηνώσεων.

Επιπλέον ενισχύεται η ίδρυση τουριστικών επιπλωμένων κατοικιών. Ως ελάχιστος απαιτούμενος αριθμός ορίζονται οι 2 κατοικίες με ελάχιστο αριθμό 10 κλίνες. Ο περιορισμός αυτός δεν ισχύει για τα νησιά τα οποία έχουν πληθυσμό μέχρι 10.000 κατοίκους. Παράλληλα, ενισχύεται η ίδρυση ενοικιαζόμενων επιπλωμένων δωματίων και διαμερισμάτων με ελάχιστη δυναμικότητα 5 δωματίων με 10 κλίνες. Ενισχύεται ακόμη η ίδρυση ξενοδοχειακών καταλυμάτων εντός παραδοσιακών ή διατηρητέων κτισμάτων. Τέλος, ενισχύσεις προβλέπονται και για την επέκταση κύριων και μη κύριων ξενοδοχειακών καταλυμάτων.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση