HomeHL-9Επιστολή του αντιπεριφερειάρχη Χανίων στον υπουργό για τα αγροτικά προιόντα

Επιστολή του αντιπεριφερειάρχη Χανίων στον υπουργό για τα αγροτικά προιόντα

Έκτακτη σύσκεψη στην αντιπεριφέρεια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Επιστολή προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουπλή έστειλε ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης, παρουσιάζοντας την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι παραγωγοί του νησιού και ιδιαίτερα των Χανίων, εξαιτίας της συνεχιζόμενης απεργιακής κινητοποίησης της ΠΝΟ.

Ο κ. Βουλγαράκης με την επιστολή του αυτή ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό να δρομολογηθεί πλοίο και από το λιμάνι της Σούδας για τη μεταφορά των ευπαθή αγροτικών προιόντων και όχι μόνο από το Ηράκλειο.

Ωστόσο έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιείται σήμερα στις 11 το πρωί στην αντιπεριφέρεια Χανίων με τη συμμετοχή του αντιπεριφερειάρχη, αλλά και τοπικών φορέων και παραγωγών για το τι μέλει γενέσθαι με τα προιόντα τους, αν η απεργία της ΠΝΟ συνεχιστεί.

Στην επιστολή του κ. Βουλγαράκη επισημαίνεται :

«Κύριε Υπουργέ, Πληροφορηθήκαμε, ότι σήμερα θα πραγματοποιήσετε νέα συνάντηση με φορείς της Κρήτης, προκειμένου να εξευρεθεί άμεση λύση μεταφοράς των ευπαθών αγροτικών προϊόντων από την Κρήτη στην Αθήνα. Η άμεση αυτή λύση αφορά, όπως μάθαμε, στο Λιμάνι του Ηρακλείου και μόνο. Αιτούμαστε να ισχύσει το ίδιο και για το Λιμάνι της Σούδας. Οι Αγροτικοί συνεταιρισμοί Κουντούρας – Ελαφονησίου – Πλατάνου αλλά και το σύνολο το συσκευαστηρίων εσπεριδοειδών και αβοκάντο καθώς και το Σωματείο Μεταφορών Δημοσίας Χρήσεως Οχημάτων που συναντήθηκαν και συνομίλησαν μαζί μου, ζητούν να έχουν την ίδια αντιμετώπιση με τους αντίστοιχους άμεσα ενδιαφερόμενους του Ηρακλείου και είναι αυτονόητο ότι υπερθεματίζω αυτής της στάσης. Η κατάσταση εδώ είναι ήδη έκρυθμη. Σας ενημερώνω ότι χθες το βράδυ στο λιμάνι της Σούδας, αποφεύχθηκαν έκτροπα και αυτό εξαιτίας του ευγενικού τρόπου που χειρίστηκε το θέμα ο εδώ Λιμενάρχης.

Αντιλαμβάνεσθε ότι σε περίπτωση που δοθεί λύση μόνο για το Λιμάνι του Ηρακλείου και όχι για ομοειδή προϊόντα των Χανίων από το δικό μας Λιμάνι, θα δημιουργηθεί μείζον πρόβλημα. Κύριε Υπουργέ, Ο Περιφερειάρχης Κρήτης, κ. Σταύρος Αρναουτάκης, θα σας ενημερώσει για το συνολικό πρόβλημα της Κρήτης. Παραμένω στη διάθεσή σας για περαιτέρω ενημέρωση».

Διαφήμιση
Διαφήμιση