HomeHL-GreeceΣήμερα η απόφαση για τους 2 Τούρκους στρατιωτικούς που ήρθαν στην Αθήνα

Σήμερα η απόφαση για τους 2 Τούρκους στρατιωτικούς που ήρθαν στην Αθήνα

Μετά το πραξικόπημα κατά Ερντογάν

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνεδριάζει σήμερα το Συμβούλιο Εφετών προκειμένου να βγει απόφαση και για τους άλλους δύο Τούρκους στρατιωτικούς που ήρθαν στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα κατά του Ταγίπ Ερντογάν.

Υπενθυμίζεται πως την Τρίτη, το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε την έκδοση τριών από τους Τούρκους αξιωματικούς, ώστε να δικαστούν για τις πράξεις για τις οποίες κατηγορούνται στη χώρα τους. Μία ημέρα νωρίτερα, το Συμβούλιο Εφετών- με διαφορετική σύνθεση- είχε αποφασίσει να μην εκδοθούν άλλοι τρεις, κρίνοντας ότι είναι βάσιμος ο φόβος τους ότι θα απειληθεί η σωματική τους ακεραιότητα στη χώρα τους. Ωστόσο ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας εφετών άσκησε έφεση κατά της απόφασης αυτής, για τη μη έκδοση. Ετσι, το ζήτημα παραπέμπεται στον Αρειο Πάγο.

Χθες πάντως ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ζήτησε να γίνει άμεση έκδοση και των οχτώ Τούρκων αξιωματικών οι οποίοι διέφυγαν στην Ελλάδα μετά από την απόπειρα πραξικοπήματος.

«Η επιθυμία μας είναι η άμεση έκδοση αυτών των ανθρώπων στην Τουρκία», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της γειτονικής χώρας, μιλώντας στο TRT, προσθέτοντας ότι όλοι τους είναι πραξικοπηματίες.

Iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση