HomeHL-WorldΟ Πούτιν απειλεί με αντίποινα -Αν οι ΗΠΑ περιορίσουν τα ταξίδια για τους Ρώσους διπλωμάτες

Ο Πούτιν απειλεί με αντίποινα -Αν οι ΗΠΑ περιορίσουν τα ταξίδια για τους Ρώσους διπλωμάτες

Στο επίκεντρο αμερικανικός νόμος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Ρωσία προειδοποίησε ότι θα επιβάλει περιορισμούς στα ταξίδια των Αμερικανών διπλωματών που έχουν έδρα στη Μόσχα, αν ένα νομοσχέδιο που εκκρεμεί στις ΗΠΑ κάνει το ίδιο για τους Ρώσους διπλωμάτες που βρίσκονται εκεί.

Το νομοσχέδιο έχει ήδη εγκριθεί από τις αρμόδιες επιτροπές και τη Βουλή των Αντιπροσώπων, αλλά όχι από τη Γερουσία των ΗΠΑ. Με αυτό θα δημιουργηθεί μία αρμόδια επιτροπή που θα καταπολεμά τις ρωσικές προσπάθειες να χειραγωγηθεί η ξένη κοινή γνώμη και θα αυστηροποιήσει τους κανόνες για τους Ρώσους διπλωμάτες στις ΗΠΑ, οι οποίοι θέλουν να ταξιδέψουν σε απόσταση μεγαλύτερη των 40 χλμ. από τη «βάση» τους.

Για να κάνουν αυτά τα ταξίδια θα πρέπει να έχουν ειδοποιήσει νωρίτερα και να λάβουν τη σχετική άδεια, εκτός αν το FBI γραπτώς καταθέσει διαφορετική πρόταση στο Κογκρέσο.

Η Μαρία Ζακχάροβα, εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι οι προτεινόμενοι κανονισμοί θα προκαλέσουν αντίποινα της Μόσχας, αν εφαρμοστούν.

«Οι αμερικανικές αρχές πρέπει να θυμούνται ότι η διπλωματία βασίζεται στην αρχή της αμοιβαιότητας. Πιο απλά, οι Αμερικανοί διπλωμάτες στη Ρωσία θα αντιμετωπιστούν με τον ίδιο τρόπο», δήλωσε, σύμφωνα με το Reuters.

Ακόμη, τόνισε ότι το νομοσχέδιο φαίνεται ως μία προσπάθεια περιορισμού των Ρώσων διπλωματών στην πρεσβεία τους και μία απόπειρα να γίνει πιο δύσκολη η δουλειά τους, ενώ αποκάλεσε ως «παιχνίδι μαγισσών» της κυβέρνησης Ομπάμα τη δημιουργία της ειδικής επιτροπής.

«Αντιμετωπίζουμε ένα ακόμη παράδειγμα κλινικού αντιρωσικού αισθήματος. Είναι ίδιο με το σχέδιο που χρησιμοποιήθηκε στον Ψυχρό Πόλεμο», τόνισε η Ζακχάροβα.

Iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση