HomeHL-9Έφυγε πλοίο με τα αγροτικά προιόντα από το λιμάνι του Ηρακλείου

Έφυγε πλοίο με τα αγροτικά προιόντα από το λιμάνι του Ηρακλείου

Τέλος στην αγωνία των αγροτών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αναχώρησε τελικά το απόγευμα της Τετάρτης, μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις, το πλοίο που μεταφέρει τα αγροτικά προιόντα των παραγωγών του νησιού από το λιμάνι του Ηρακλείου για την Αθήνα.

Οι Μινωικές γραμμές είχαν ανακοινώσει από νωρίς έκτακτο δρομολόγιο για τη μεταφορά των ευπαθή προιόντων στις 6 το απόγευμα της Τετάρτης. Ωστόσο στο πλοίο δεν κατάφεραν να μπουν 50 νταλίκες, εκ των οποίων οι έξι μεταφέρουν ευπαθή αγροτικά προιόντα, ενώ οι υπόλοιπες μεταφέρουν γενικό φορτίο.

Μπορεί η εξέλιξη αυτή να σκόρπισε εν μέρει ικανοποίηση στους αγρότες, οι οποίοι τελικά είδαν τα προιόντα τους να ταξιδεύουν προς τους τελικούς τους προορισμούς, ωστόσο όμως δυσαρεστήθηκαν, διότι έμειναν πίσω οι έξι νταλίκες με τα αγροτικά προιόντα, τα οποία πλέον έχουν καταστραφεί.

Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι αυτή η λύση έπρεπε να δοθεί νωρίτερα, ώστε τίποτα τελικά να μην πεταχτεί.

Η ανακοίνωση των Μινωικών Γραμμών ανέφερε τα εξής:

«Οι Μινωικές Γραμμές κατανοώντας και αναγνωρίζοντας τις ανάγκες και τα προβλήματα του αγροτικού πληθυσμού, μετά τις συνεχιζόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, και τον «εγκλωβισμό» των αγροτικών προϊόντων στα λιμάνια του Ηρακλείου και όλης της χώρας γενικότερα, εκδηλώνουν έμπρακτα την πρόθεσή της να βοηθήσουν στην αντιμετώπισή τους και προγραμματίζουν την πραγματοποίηση ΕΚΤΑΚΤΟΥ απογευματινού δρομολογίου σήμερα Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 18:00, από το λιμάνι του Ηρακλείου, για τη μεταφορά όλων των πρώιμων κηπευτικών και ευπαθών αγροτικών προϊόντων”.

Διαφήμιση
Διαφήμιση