Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα όλοι οι δημοσιογράφοι στα δημόσια και ιδιωτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της χώρας, στο πλαίσιο της απεργιακής κινητοποίησης που κήρυξε η ΓΣΕΕ, στις 8 Δεκεμβρίου 2016. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) κήρυξε την απεργία η οποία τίθεται σε ισχύ στις 6 το πρωί της Τετάρτης και ολοκληρώνεται στις 6 το πρωί της Πέμπτης.

Το cretapost.gr συμμετέχει στην απεργιακή κινητοποίηση.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου – Ηπείρου – Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ):

Το Διοικητικό Συμβούλιο της  Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου- Ηπείρου –Νήσων  καλεί τα μέλη της να συμμετάσχουν μαζικά στην πανελλαδική 24ωρη την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου, από τις 6:00π.μ. μέχρι τις 6:00π.μ.,  της επομένης, που κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ).

Διεκδικούμε: 

*Τη θεσμοθέτηση πόρου από τα έσοδα όλων των έντυπων, ραδιοτηλεοπτικών και διαδικτυακών μέσων, υπέρ των επικουρικών Ταμείων μας.

* Την αυτονομία του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, του ΕΔΟΕΑΠ και των ΤΕΑΣ ως αυτοδιοικούμενων φορέων κοινωνικής ασφάλισης, χωρίς αλλοίωση του χαρακτήρα και του περιεχομένου τους, ως προϋπόθεση για την υπεράσπιση της ανεξαρτησίας της δημοσιογραφικής λειτουργίας.

* Τη διασφάλιση του αγαθού της Ενημέρωσης, αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις, άμεση αντιμετώπιση της ανεργίας και σύναψη Συλλογικών Συμβάσεων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση