Σε πεδίο… μάχης μετατράπηκε το κέντρο του Ηρακλείου χθες το βράδυ με αφορμή την επέτειο Γρηγορόπουλου.

Λίγο μετά τις 6 το απόγευμα ξεκίνησε η πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης που διοργανώθηκε στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, που πριν από 8 χρόνια έπεσε νεκρός στα Εξάρχεια στην Αθήνα, από τις σφαίρες του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Το κέντρο είχε μετατραπεί σε… αστακό εξαιτίας της ισχυρής παρουσίας της αστυνομικής δύναμης.

Όλα φαινόταν ότι θα κυλούσαν ήρεμα ωστόσο λίγο μετά τις 8 το βράδυ ομάδα αντιεξουσιαστών έφυγε από το σημείο της πορείας και κατευθύνθηκε στα Λιοντάρια όπου συγκρούστηκε με δυνάμεις των ΜΑΤ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, τα επεισόδια διήρκησαν πάνω από δύο ώρες με τους αντιεξουσιαστές να ρίχνουν μολότοφ στους αστυνομικούς ενώ ξεκίνησε και πετροπόλεμος τόσο στην περιοχή των Λιονταριών όσο και στα στενά στο πάρκο του Θεοτοκόπουλου.

Οι αστυνομικοί, από την πλευρά τους, απαντούσαν με κροτίδες κρότου λάμψης ενώ οι καταστηματάρχες έκλειναν άρον – άρον τα μαγαζιά τους για να τα προστατεύσουν από τυχόν φθορές.

Λίγο μετά τις 10 τα πνεύματα είχαν ηρεμίσει με τους αστυνομικούς να έχουν προχωρήσει σε συλλήψεις δέκα τουλάχιστον ατόμων.

Μέχρι και την ώρα που ξεκίνησε η απεργία των δημοσιογράφων η προανάκριση βρισκόταν σε πλήρη ανάκριση.

Έβαλαν φωτιά στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο

Μικροεπεισόδια όμως σημειώθηκαν και στα Χανιά κατά την διάρκεια της εκδήλωσης μνήμης για τον Γρηγορόπουλο.

Στις 7.30 το απόγευμα άγνωστοι επιχείρησαν να κάψουν το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Πλατεία Αγοράς.

dentro-xania2

Όπως αναφέρει το zarpanews.gr, στο σημείο κλήθηκε η Πυροσβεστική που αν και έφτασε σε ελάχιστα λεπτά δεν χρειάστηκε να επέμβει καθώς τη φωτιά είχαν σβήσει οι καταστηματάρχες της Αγοράς που ήταν ανοικτή.

Πέταξαν αυγά στο αστυνομικό τμήμα – Δύο συλλήψεις

Δεν έλειψαν και τα… απρόοπτα κατά την διάρκεια της καθιστικής διαμαρτυρίας για την επέτειο Γρηγορόπουλου και στην Ιεράπετρα.

Όπως αναφέρει το hxosnews.gr, χθες λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι ομάδα ανηλίκων πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία έξω από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης δύο άτομα, ηλικίας 14 και 16 χρόνων, έβγαλαν από τις τσάντες τους αυγά και τα πέταξαν στην πρόσοψη του τμήματος.

Οι νεαροί προσήχθησαν και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τους  αστυνομικούς διαπιστώθηκε ότι οι 2 μαθητές είχαν μαζί τους βόμβες μολότοφ, αλλά ευτυχώς  δεν πρόλαβαν να τις ρίξουν.

Οι  ανήλικοι μαθητές κρατούνται και σήμερα θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα ανηλίκων μαζί με τους γονείς τους .

ierapetra

Διαφήμιση
Διαφήμιση