HomeHL-WorldΓερμανία: Η Μέρκελ επανεξελέγη στην ηγεσία του CDU με 89,5%

Γερμανία: Η Μέρκελ επανεξελέγη στην ηγεσία του CDU με 89,5%

Από αντιπροσωπεία 1.000 συνέδρων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συντριπτική ήταν η νίκη της Άνγκελα Μέρκελ στις εκλογές για την ηγεσία του κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών (CDU). Η καγκελάριος της Γερμανίας, η οποία πριν λίγες ημέρες ανακοίνωσε και επισήμως ότι θα διεκδικήσει για τέταρτη συνεχόμενη φορά την καγκελαρία, συγκέντρωσε το 89,5% των ψήφων, επιβεβαιώνοντας την -σχεδόν- καθολική αποδοχή που τυγχάνει εντός του κόμματός της.

Η διαδικασία δεν διεξήχθη με το σύστημα της λαϊκής βάσης, αλλά με την αντιπροσωπεία του κομματικού σώματος από 1.000 συνέδρους. Η Άνγκελα Μέρκελ εξελέγη για 9η φορά στην ηγεσία του CDU, συμπληρώνοντας πλέον 17 χρόνια στο «τιμόνι» του. Η επανεκλογή της Γερμανίδας πολιτικού, θα της επιτρέψει και τυπικά να διεκδικήσει την καγκελαρία στις εκλογές που θα διεξαχθούν εντός του 2017.

Παρ’ ότι το ποσοστό που εξασφάλισε η κυρία Μέρκελ είναι όντως συντριπτικό, είχε απώλειες σε σύγκριση με την προηγούμενη εκλογή της, το 2014, όταν είχε εξασφαλίσει το 96,7% των συνέδρων. Το μεγαλύτερο ποσοστό της, ωστόσο, έχει καταγραφεί το 2012, όταν είχε εκλεγεί με 97,9%. Το χειρότερο ποσοστό της είχε συγκεντρώσει το 2004 (κάτω από 90%), έναν χρόνο πριν εκλεγεί καγκελάριος της Γερμανίας.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση