HomeHL-GreeceΠορεία μαθητών στο κέντρο για την δολοφονία Γρηγορόπουλου

Πορεία μαθητών στο κέντρο για την δολοφονία Γρηγορόπουλου

Μικροεπεισόδια και πετροπόλεμος στην Ακαδημίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες μαθητές στα Προπύλαια για να τιμήσουν την μνήμα του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, καθώς συμπληρώνονται σήμερα οκτώ χρόνια από την ημέρα που ο 15χρονος τότε Αλέξανδρος έπεσε νεκρός από τα πυρά του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα στα Εξάρχεια.

Ήδη περίπου μια ώρα μετά, είχαν ξεκινήσει μικροεπεισόδια και πετροπόλεμος μεταξύ κουκουλοφόρων και της αστυνομίας στην οδό Ακαδημίας, παρά τα πολύ αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

Ο κύριος όγκος των μαθητών που συμμετέχουν στο συλλαλητήριο πάντως βρίσκεται αυτή την ώρα επί της οδού Σταδίου.

Η Ελληνική Αστυνομία έχει αποκλείσει από νωρίς το πρωί το κέντρο της Αθήνας, που είναι κυριολεκτικά απροσπέλαστο για τους πολίτες και τα αυτοκίνητα, ενώ κλειστοί θα είναι από τις 15:00 και τις 16:30 αντίστοιχα παραμένουν οι σταθμοί του μετρό Πανεπιστήμιο και Σύνταγμα.

Στις 5 το απόγευμα εξάλλου είναι προγραμματισμένη δεύτερη συγκέντρωση από αντιεξουσιαστικές ομάδες, που σκοπεύουν να κινηθούν προς το σημείο όπου το παιδί έχασε τη ζωή του.

Η κατάσταση- λένε οι πληροφορίες από την Αστυνομία – μοιάζει «εκρηκτική» (ο εντοπισμός περισσοτέρων από 150 μολότοφ σε εγκαταλελειμμένο σπίτι στα Εξάρχεια είναι ενδεικτικός του σχεδίου των μπαχαλάκηδων) καθώς κάποιοι από τον σκληρό πυρήνα των αντιεξουσιαστών ενδεχομένως να προσπαθήσουν να προκαλέσουν επεισόδια.

Στις 8 το βράδυ, οι διαδηλωτές αναμένεται να συγκεντρωθούν στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, στη συμβολή των οδών Τζαβέλα και Μεσολογγίου στα Εξάρχεια.

Έτσι οι αστυνομικές αρχές υποχρεώθηκαν να καταστρώσουν τα πλάνα τους για την τήρηση της τάξης αλλά και την αποφυγή εκτρόπων και επεισοδίων με βάση την εντολή που έφτασε από το υπουργείο να διατηρηθούν χαμηλοί τόνοι, αλλά παράλληλα να μην υπάρξουν εικόνες με καταστροφές και λεηλασίες καταστημάτων. Σε συνεχείς συσκέψεις των επιτελών του υπουργείου Δημόσιας Τάξης αποφασίστηκε να «οχυρωθεί» το κέντρο της Αθήνας με βάση το πλάνο που χρησιμοποιήθηκε στο Πολυτεχνείο σε μια πιο «σκληρή» εκδοχή και φυσικά χωρίς το μέτρο των προληπτικών στοχευμένων προσαγωγών και της μηδενικής ανοχής.

Συνολικά θα διατεθούν περισσότεροι από 3.000 αστυνομικοί με σκοπό οι δυο συγκεντρώσεις να μην καταλήξουν στο γνωστό κλεφτοπόλεμο στους δρόμους της Αθήνας και έξω από το Πολυτεχνείο.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση