HomeΕΛΛΑΔΑΠαπάς έκλεψε 37.296 ευρώ από το παγκάρι της εκκλησίας του!

Παπάς έκλεψε 37.296 ευρώ από το παγκάρι της εκκλησίας του!

Καταδικάστηκε για υπεξαίρεση, πλαστογραφία και απάτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ιερέας από την Φωκίδα καταδικάστηκε σε κάθειρξη 11 ετών και 3 μηνών για υπεξαίρεση, πλαστογραφία και απάτη.

Η υπόθεση εκδικάστηκε το πρωί της Δευτέρας στα δικαστήρια της Λαμίας και αφορά την υπεξαίρεση σημαντικού χρηματικού ποσού από το ταμείο των εκκλησιών στο χωριό Αγία Ευθυμία Φωκίδας. Το επίμαχο πόσο ανέρχεται σε 37.296 ευρώ και η απάτη πραγματοποιήθηκε σε προηγούμενη έτη.

Το δικαστήριο καταδίκασε τον ιερέα για υπεξαίρεση, για πλαστογραφία και για απάτη και τον καταδίκασε συνολικά σε κάθειρξη ένδεκα (11) χρόνων και τριών (3) μηνών.

Εχει την δυνατότητα να ασκήσει έφεση που θα έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τον όρο της καταβολής εγγύησης 3.000 €.

Η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων αναμένεται να γίνει σε περίπου ένα χρόνο. Παράλληλα έχει κατατεθεί σχετική αγωγή προκειμένου να διεκδικηθεί και να επιστραφεί το ποσό που υπεξαιρέθηκε από τα ταμεία της εκκλησίας.

Ωστόσο ο ιερέας αν θέλει να έχει κάπως καλύτερη θέση θα πρέπει στο διάστημα που μεσολαβεί μέχρι την εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό, να επιστρέψει τα χρήματα.

Να σημειώσουμε, τέλος, όπως αναφέρει και το agiathimia.com θα πρέπει να επιστραφούν τα χρήματα τα οποία μαζεύτηκαν ευρώ-ευρώ, για πολλά χρόνια, από τον οβολό των ενοριτών. Αυτό είναι που περιμένουν όλοι οι Αγιαθυμιώτες.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση