HomeΚΡΗΤΗΝΟΔΕ: «Σε ομηρία έμποροι, παραγωγοί και απλοί πολίτες της Κρήτης»

ΝΟΔΕ: «Σε ομηρία έμποροι, παραγωγοί και απλοί πολίτες της Κρήτης»

Με αφορμή τη συνεχιζόμενο απεργία της ΠΝΟ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Οι ασυνάρτητες πολιτικές και οι καταστροφικοί σχεδιασμοί της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχουν οδηγήσει τους εργαζομένους της ΠΝΟ σε απεργία με ανυπολόγιστο κόστος για τους κατοίκους των νησιών», επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Ηρακλείου της ΝΔ με αφορμή τη συνεχιζόμενη απεργία της Πανελλήνια Ναυτικής Ομοσπονδίας.

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζονται ακόμη τα εξής:

«Παραγωγοί ευπαθών προϊόντων βλέπουν το εισόδημα μιας ολόκληρης περιόδου να χάνεται μέρα με τη μέρα στις αποθήκες διαφόρων λιμανιών της χώρας, κάτοικοι μικρότερων νησιών ανησυχούν για την επάρκεια αγαθών και φαρμάκων, τρέμοντας το ενδεχόμενο έκτακτης ανάγκης, ενώ παράλληλα σχεδόν 3.000 μαθητές λυκείων από σχολεία της Αττικής που πραγματοποιούσαν σχολικές εκδρομές έχουν εγκλωβιστεί στην Κρήτη.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας, κ. Κουρουμπλής, καλείται να αντιληφθεί έστω και αργά την κρισιμότητα του προβλήματος, που η ίδια η Κυβέρνηση δημιούργησε, και αφήνοντας κατά μέρους δηλώσεις που στόχο έχουν να επιρρίψουν το βάρος των ευθυνών στους εργαζομένους, οι οποίοι εξασκούν το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά τους για απεργία, να λάβει άμεσα δράση.

Ο κύριος υπουργός οφείλει να επαναφέρει άμεσα σε εφαρμογή την διάταξη για το ΄΄πλοίο ασφαλείας΄΄ που είχε ψηφίσει η Κυβέρνηση της ΝΔ με το άρθρ. 25 του ν. 4256/2014, μέτρο που είχε εισηγηθεί ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λ. Αυγενάκης, και να προβεί σε προγραμματισμό δρομολογίου έκτακτης ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας, ώστε να εξυπηρετηθούν από και προς τις νησιωτικές περιοχές αγρότες, έμποροι, πολίτες και να γίνει μεταφορά ειδών πρώτης ανάγκης και ευπαθών προϊόντων».

Διαφήμιση
Διαφήμιση