HomeΕΛΛΑΔΑΔιπλή, σκληρή, αερομαχία ελληνικών με τουρκικά F-16

Διπλή, σκληρή, αερομαχία ελληνικών με τουρκικά F-16

Παίγνια και ασκήσεις νεύρων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με σαφή προκλητική διάθεση λειτούργησαν οι πιλότοι δύο τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών τύπου F-16 οι οποίοι νωρίς το πρωί μπήκαν στον ελληνικό εναέριο χώρο από την περιοχή μεταξύ Λέσβου-Χίου.

Τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη παραβίασαν τον εθνικό εναέριο χώρο και αρνήθηκαν να σταματήσουν την παράτυπη πτήση παρά το γεγονός ότι αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν εικονικά από δύο ελληνικά μαχητικά αεροσκάη επιφυλακής τα οποία απογειώθηκαν από την Σκύρο. Τα τουρκικά F-16 προκάλεσαν αερομαχία με τα ελληνικά μαχητικά. Μετά την εμπλοκή το ζευγάρι των τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών βγήκε από τον ελληνικό εναέριο χώρο.

Αντί όμως να επιστρέψουν στη βάση τους, τα τουρκικά F-16 παραβίασαν και πάλι τον εθνικό εναέριο χώρο.Πετώντας νοτιότερα, μπήκαν και πάλι χωρίς άδεια στο FIR Αθηνών και στη συνέχεια προχώρησαν σε παραβίαση του ελληνικού εναέριου χώρου στηνπεριοχή μεταξύ Χιου και Σάμου. Τα ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη επιφυλακής προσέγγισαν τα τουρκικά F-16 αλλά οι Τούρκοι πιλότοι προκάλεσαν και δεύτερο dogfight με τα αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας που ήταν σε readiness.

Το εντυπωσιακό είναι ότι μετά την δεύτερη εικονική αερομαχία οι Τούρκοι πιλότοι δεν επέστρεψαν αμέσως στον τουρκικό εναέριο χώρο. Κινήθηκαν νοτιοανατολικά πετώντας στην περιοχή των Δωδεκανήσων και βγήκαν από τον ελληνικό εναέριο χώρο από την περιοχή ανατολικά της Ρόδου επιστρέφοντας στην τουρκική αεροπορική βάση του Ντάλαμαν.

Λίγο μετά την διπλή, σκληρή αερομαχία των ελληνικών με τα τουρκικά F-16, το αεροσκάφος που μετέφερε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο μαζί με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων, της Χρυσής Αυγής,της Ένωσης Κεντρώων και δημοσιογράφους προσγειωνόταν στο αεροδρόμιο της Ρόδου. Από εκεί, ο κ. Καμμένος, οι βουλευτές (δεν συμμετέχουν βουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ και του Ποταμιού) με δύο μεταφορικά ελικόπτερα Σινούκ απογειώθηκαν από τη Ρόδο και προσγειώθηκαν στο Καστελόριζο όπου και βρίσκονται αυτή την ώρα.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση