HomeΚΡΗΤΗΤο Επιμελητήριο Ηρακλείου σε διεθνή έκθεση στη Βαρσοβία

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου σε διεθνή έκθεση στη Βαρσοβία

Δυναμική παρουσία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δυναμική παρουσία σε μία από τις σημαντικότερες εκθέσεις της Πολωνίας είχε το Επιμελητήριο Ηρακλείου, στηρίζοντας την προσπάθεια των επιχειρήσεων-μελών του να ενισχύσουν την εξαγωγική τους δραστηριότητα και να προσεγγίσουν νέες αγορές.

Το διάστημα 2-4 Δεκεμβρίου συμμετείχε στην έκθεση GRECKA PANORAMA 2016 στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, Βαρσοβία, με δικό του περίπτερο στο οποίο φιλοξενήθηκαν μικρές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται κυρίως στο χώρο των τουριστικών ειδών και καταλυμάτων και έγινε διάθεση διαφημιστικών φυλλαδίων σε συνεργασία με την Ένωση Επιχειρηματιών Ενοικιαζόμενων Διαμερισμάτων και Δωματίων Ν. Ηρακλείου «Η ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ».

Παράλληλα, το Επιμελητήριο Ηρακλείου βοήθησε 7 επιχειρήσεις – μέλη του να συμμετάσχουν στην ίδια έκθεση, με δικό τους περίπτερο, καλύπτοντας μέρος των εξόδων τους μετά από σχετική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, που είχε απευθύνει τον περασμένο Οκτώβριο.

Επικεφαλής της επιχειρηματικής αποστολής ήταν ο Οικονομικός Επόπτης και Πρόεδρος του Τμήματος Τουρισμού του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Παράσχος Τζόρβας, ο οποίος επισήμανε ότι η αναδυόμενη αγορά της Πολωνίας έχει τεράστιο επιχειρηματικό ενδιαφέρον και προσφέρει ευκαιρίες συνεργασίας στον τουριστικό αλλά και στον διατροφικό τομέα.

Η Έκθεση GRECKA PANORAMA διεξάγεται με επιτυχία τα τελευταία χρόνια σε Σκανδιναβία και Πολωνία και προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες, που ενδιαφέρονται για Ελληνικά και Κυπριακά Προϊόντα και Υπηρεσίες.

Κατά την πρώτη μέρα της φετινής διοργάνωσης έγιναν κατ΄ιδίαν επιχειρηματικές συναντήσεις (B2B) για προϊόντα, καθώς και τουριστικό φόρουμ. Τις δύο επόμενες ημέρες πραγματοποιήθηκε η έκθεση τουρισμού και ελληνικής γαστρονομίας, με παράλληλα Food Festival και δρώμενα που εντυπωσίασαν τους επισκέπτες.

Να σημειωθεί ότι η οικονομία της Πολωνίας είναι η 8η στην Ευρώπη με ρυθμό ανάπτυξης 2,9% και 39 εκατομμύρια καταναλωτές, με μεγάλο ποσοστό νέων στη μεσαία τάξη. Πέρυσι, ο αριθμός των Πολωνών επισκεπτών στην Ελλάδα αυξήθηκε κατά 50% από την προηγούμενη χρονιά, ενώ την περίοδο 2009-2014 οι Ελληνικές εξαγωγές στην Πολωνία έφτασαν τα 300.000.000€.

Διαφήμιση
Διαφήμιση