HomeHL-9Κάλεσμα στην απεργία της 8ης Δεκεμβρίου από τους ιδιωτικούς υπαλλήλους

Κάλεσμα στην απεργία της 8ης Δεκεμβρίου από τους ιδιωτικούς υπαλλήλους

Συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κάλεσμα προς όλους τους εργαζόμενους απευθύνει η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου στην απεργιακή κινητοποίηση της 8ης Δεκεμβρίου και τη συγκέντρωση, που θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί στην Πλατεία Ελευθερίας.

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν, αναφέρουν:

“Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «τρέχει» να προλάβει να κλείσει τα μέτρα και τις αξιολογήσεις για να πάρει τα συγχαρητήρια από τα κοράκια των δανειστών και να ανοίξει το δρόμο για το 4ο μνημόνιο…

Όλα ντυμένα με γιρλάντες «ποσοτικής χαλάρωσης», «ρυθμών ανάπτυξης», «διευθέτησης του χρέους», «φως στο τούνελ» και θριαμβολογίες για την επίσκεψη του γερακιού του πόλεμου Ομπάμα, για λύση στο ζήτημα του χρέους για λογαριασμό του μεγάλου κεφαλαίου. Είναι μέτρα στήριξης των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων, μέτρα που ζητάνε οι εργοδοτικές οργανώσεις για να διασφαλίσουν την κερδοφορία τους ή να περιορίσουν τη χασούρα τους στα πλαίσια της καπιταλιστικής κρίσης. Μέτρα που θα δώσουν τη δυνατότητα στους μεγαλοεργοδότες, να φορτώσουν τα βάρη στους εργαζόμενους. Είναι μέτρα που στην Ευρωπαϊκή Ένωση είτε εφαρμόζονται ήδη, είτε περνάνε τώρα.

Ενδεικτικά: Απελευθέρωση απολύσεων και αύξηση του ορίου από το 5% στο 10%! Νέα μείωση του άθλιου κατώτερου μισθού των 586€ και νέος «υποκατώτερος μισθός» για τους νεοπροσλαμβανόμενους! Κατάργηση όσων επιδομάτων έχουν απομείνει, σφαγή στα προνοιακά επιδόματα! Πλήρη επικράτηση των ατομικών και επιχειρησιακών συμβάσεων για ακόμα μεγαλύτερη μείωση του μέσου μισθού! Παραπέρα επέκταση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης δηλαδή της δουλειάς λάστιχο με 100 και 200€ μισθό!

Νέα μείωση των σημερινών συντάξεων και των κοινωνικών παροχών, δηλαδή νέα μείωση του μη μισθολογικού κόστους που έχει παραγγείλει στην κυβέρνηση ο ΣΕΒ! Νέα μεγάλη μείωση του αφορολόγητου ορίου για μισθωτούς και συνταξιούχους στα 5.000€! «Δικαίωμα» στους εργοδότες να απαντούν με «λοκ-άουτ» στους αγώνες των εργαζομένων. Νέος συνδικαλιστικός νόμος για τον περιορισμό και την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης.

Βιομήχανοι, εφοπλιστές, μεγαλέμποροι, τραπεζίτες, όλοι αυτοί που δεν ξέρουν τι έχουν στα θησαυροφυλάκιά τους, διατάζουν τους άνεργους, τους μερικά απασχολούμενους, τους απλήρωτους και κακοπληρωμένους, το φτωχό εργαζόμενο λαό να ανέχεται και να μην αντιδρά! Η ζωή μας κάθε μέρα κάνει άλματα προς τα πίσω για να αυξάνονται τα κέρδη και τα προνόμια των λίγων. Συνάδελφοι, δεν μπορούμε να περιμένουμε από κανέναν να μας λύσει τα προβλήματα, αν εμείς οι ίδιοι δεν παλέψουμε για τη ζωή τη δική μας και των οικογενειών μας. Δε θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε εμείς!

Να μη χαθεί ούτε ώρα, να οργανωθεί η απεργία σε κάθε χώρο δουλειάς. Αποδεικνύεται καθημερινά πως το βαρέλι δεν έχει πάτο! Πως όποια ανάπτυξη έρθει, θα είναι μόνο για τους μεγάλους επιχειρηματίες και πως για να γίνει αυτό θα πρέπει οι μισθοί και οι συντάξεις να γίνουν επιδόματα εξαθλίωσης, να πουλιέται η εργατική δύναμη στον εργοδότη χωρίς κανένα περιορισμό. Δεν θα σταματήσουν, αν δεν τους σταματήσουμε εμείς!

Πάρτε όλοι μέρος στον αγώνα, έχουμε τη δύναμη. Την Πέμπτη 8 Δεκέμβρη να μη δουλέψει κάνεις, να είμαστε όλοι στην συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας στις 10.00 με το ΠΑΜΕ”.

Διαφήμιση
Διαφήμιση