Τα προβλήματα των οικιστών και η ρύθμιση των οφειλών τους θα τεθούν επί τάπητος κατά τη διάρκεια της ευρείας σύσκεψης, που συγκαλείται σήμερα το πρωί στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου στη Λότζια.

Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι, καθώς και εκπρόσωποι των οικιστών. Επίσης στη σύσκεψη έχουν κληθεί να συμμετάσχουν βουλευτές του νομού, αλλά και ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Βασικό θέμα της σύσκεψης είναι ο νέος νόμος της Κυβέρνησης για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων και η ρύθμιση των οφειλών των οικιστών προς τους δήμους.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του νόμου, για όσους πληρούν τα κοινωνικά κριτήρια που θα είναι ανάλογα του επιδόματος αλληλεγγύης η έκπτωση από το πρόστιμο θα είναι πολύ σημαντική.

Την ίδια στιγμή, διαφορετική θα είναι η αντιμετώπιση της αυθαιρεσίας ακόμη και μεταξύ ακινήτων στις εκτός σχεδίου περιοχές.

Σε αυτές προσδιορίζονται δύο κατηγορίες αυθαιρέτων, για τις οποίες θα υπάρξει διαφορετική αντιμετώπιση: τα μεμονωμένα κτίσματα και εκείνα που ανεγέρθηκαν σε υπό ένταξη στο σχέδιο πόλης περιοχές, όπως η ευρύτερη περιοχή Ηρακλείου.

Για τις περιοχές αυτές είχαν ξεκινήσει οι διαδικασίες ένταξης, όμως η νομιμοποίηση πάγωσε καθώς πολλά εκ των αυθαιρέτων ήταν εξ αδιαιρέτου.

Σχετική ρύθμιση είχε συμπεριληφθεί και σε προηγούμενο νόμο, με τη διαφορά ότι για να γίνει τακτοποίηση απαιτούνταν προσύμφωνα μεταξύ των συνιδιοκτητών.

Διαφήμιση
Διαφήμιση