HomeHL-9Η ώρα… της απόφασης στην υπόθεση του αδικοχαμένου φοιτητή

Η ώρα… της απόφασης στην υπόθεση του αδικοχαμένου φοιτητή

Απαλλαγή των κατηγορουμένων πρότεινε η εισαγγελέας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μεθαύριο Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση στη δίκη για την υπόθεση του αδικοχαμένου φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Κατά την τελευταία ακροαματική διαδικασία η εισαγγελέας πρότεινε την αθώωση των κατηγορουμένων για παράβαση καθήκοντος, του πρώην διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής και της υπεύθυνης εστίας, καθώς και του Χρήστου Μαρκογιαννάκη, που κατηγορείται για ηθική αυτουργία στην παράβαση καθήκοντος του διευθυντή.

Όπως είχε αναφέρει η εισαγγελέας, δεν προέκυψε, δεν στοιχειοθετήθηκε ούτε υποκειμενικά, ούτε αντικειμενικά, καμία ευθύνη των κατηγορουμένων, που δεν είχαν πρόθεση για παράβαση υπηρεσιακού καθήκοντος.

Επιπλέον, κατά την εισαγγελέα, δεν προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι παρέβησαν το καθήκον τους γιατί ήθελαν να ωφελήσουν κάποιους, δεν αποδείχτηκε το κίνητρο ή κάτι άλλο συγκεκριμένο.

Η εισαγγελέας, κατά την αγόρευσή της, ανέφερε ότι από την έρευνα της υπόθεσης για τις ευθύνες των καθηγητών της Γαλακτοκομικής, φαίνεται πως έκαναν τουλάχιστον το 90% των ενδεδειγμένων.

Επίσης σημείωσε ότι στη Γαλακτοκομική Σχολή οι εκπαιδευτικοί είναι γεωπόνοι που βρέθηκαν εκεί ως καθηγητές και όχι ως δικαστές, ενώ είχαν να κάνουν με παιδιά και ενήλικες.

Ωστόσο η πρόταση αυτή της εισαγγελέως προκάλεσε προβληματισμό και έντονη φόρτιση στους γονείς και τους συγγενείς του Βαγγέλη, οι οποίοι μόλις ολοκληρώθηκε η αγόρευση του συνηγόρου υπεράσπισης του διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής, Αλέξη Κούγια, αποχώρησαν από την αίθουσα του δικαστηρίου.

Στην τελευταία ακροαματική διαδικασία απολογήθηκε και ο πρώην υπουργός Χρήστος Μαρκογιανάκης, ο οποίος υποστήριξε ότι η μοναδική του παρέμβαση στα τεκταινόμενα της Σχολής ήταν για ανθρώπινους λόγους στην περίπτωση ενός σπουδαστή από τα Χανιά, ζητώντας από το διευθυντή της σχολής να δείξει επιείκεια για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Διαφήμιση
Διαφήμιση