HomeΕΛΛΑΔΑΑλβανίδα υπ. Άμυνας: Δεν καταλαβαίνω γιατί ο οποιοσδήποτε πολιτικός στα Βαλκάνια να φορά στρατιωτική στολή

Αλβανίδα υπ. Άμυνας: Δεν καταλαβαίνω γιατί ο οποιοσδήποτε πολιτικός στα Βαλκάνια να φορά στρατιωτική στολή

Σχόλιο με υπαινιγμούς

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Δυσκολεύομαι να καταλάβω γιατί ο οποιοσδήποτε πολιτικός στα Βαλκάνια φορά στρατιωτική στολή και προσπαθεί να ξυπνήσει τα φαντάσματα του παρελθόντος» σχολίασε μεταξύ άλλων με μια ανάρτησή της στο Facebook η υπουργός Άμυνας της Αλβανίας, Μίμι Κοντέλι, αναφερόμενη εμμέσως στις εμφανίσεις του Πάνου Καμμένου με στρατιωτική σχολή.

«Το ΝΑΤΟ δημιουργήθηκε για να ενώσει τις δημοκρατικές χώρες του βόρειου ημισφαιρίου απέναντι σε οποιαδήποτε απειλή. Όμως σήμερα δυσκολεύομαι να καταλάβω γιατί ο οποιοσδήποτε πολιτικός στα Βαλκάνια φορά στρατιωτική στολή και προσπαθεί να ξυπνήσει τα φαντάσματα του παρελθόντος. Έχουν παρέλθει οι εποχές των υπολοχαγών. Δώστε στην ειρήνη μία ευκαιρία» έγραψε χαρακτηριστικά η Μίμι Κοντέλι στο Facebook.

Και μπορεί η υπουργός να μην αναφέρεται ευθέως στον Πάνο Καμμένο, ωστόσο, τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας ερμήνευσαν τα γραφόμενά της ως απάντηση στις δηλώσεις του Έλληνα ομολόγου της, ο οποίος την περασμένη Πέμπτη, φορώντας στολή παραλλαγής, διανυκτέρευσε στο ακριτικό στρατιωτικό φυλάκιο της Μολυβδοσκέπαστης, στην Ήπειρο και έστειλε μηνύματα προς την Άγκυρα και τα Τίρανα.

«Οι τελευταίες δηλώσεις του κ. Ράμα, οι ανιστόρητες δηλώσεις, θα πρέπει να μας ξαναφέρουν στη μνήμη ότι γι’ αυτούς τους οποίους μιλάει, ήταν οι συνεργάτες των ναζί. Ήταν αυτοί που ήταν με τη μεριά των ηττημένων στον πόλεμο. Δεν θα δεχτούμε τέτοιου είδους προκλήσεις, δεν θα δεχτούμε τέτοιου είδους αναφορές, οι οποίες προσβάλλουν και την ιστορία και το διεθνές δίκαιο» δήλωσε από εκεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση