HomeHL-9Οι απατεώνες χτύπησαν… δύο φορές την ίδια οικογένεια

Οι απατεώνες χτύπησαν… δύο φορές την ίδια οικογένεια

Μέσα σε λίγες μέρες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Θύμα τηλεφωνικής απάτης έπεσε για δεύτερη φορά, μέσα σε λίγο διάστημα, μια οικογένεια στην Ιεράπετρα.

Όλα ξεκίνησαν όταν πριν από μερικές μέρες μια γυναίκα δέχεται ένα τηλεφώνημα από αγνώστους λέγοντάς της ότι ο άντρας της σκότωσε ένα παιδί.

Όπως αναφέρει το Ράδιο Λασίθι, η γυναίκα στο άκουσμα αυτής της είδησης λιποθυμά. Όταν συνέρχεται, και μετά από επικοινωνία με τον άντρα της, διαπιστώνει πως όλο αυτό ήταν μία… απάτη!

Λίγες μέρες αργότερα, οι απατεώνες ξαναβάζουν στο στόχαστρο την συγκεκριμένη οικογένεια.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως αυτή τη φορά θύμα είναι η 87χρονη μητέρα η οποία δέχτηκε ένα παρόμοιο τηλεφώνημα από άγνωστους που της είπαν ότι ο γιος της προκάλεσε τροχαίο.

Η μητέρα έκλεισε αμέσως το τηλέφωνο, χωρίς να ακούσει περαιτέρω λεπτομέρειες, και πήρε κατευθείαν το γιο της για να δει αν όντως είχε συμβεί κάτι. Για μία ακόμα φορά εξακριβώθηκε ότι πρόκειται για απάτη.

Ωστόσο, αυτό που προκαλεί μεγάλη εντύπωση και στις αρχές είναι το γεγονός ότι το τηλέφωνο της συγκεκριμένης  γυναίκας είναι απόρρητο και δεν εμφανίζεται σε τηλεφωνικούς καταλόγους.

Πολλά τα κρούσματα

Καθημερινό φαινόμενο είναι οι τηλεφωνικές απάτες που πραγματοποιούνται σε ανυποψίαστους πολίτες σε όλη την Κρήτη.

Θύματά τους είναι κυρίως ηλικιωμένα άτομα και η απάτη αφορά ένα τροχαίο που προκάλεσε το παιδί τους ζητώντας διάφορα ποσά.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα μιας 59χρονης γυναίκας η οποία – όπως έχει αναφέρει παλαιότερα το cretapost – έδωσε 40.000 ευρώ γιατί πίστεψε ότι θα μπορούσε να σώσει το συγγενικό της πρόσωπο από τη φυλακή.

Μετά από συντονισμένες προσπάθειες των αστυνομικών πιάστηκαν οι δράστες που εξαπάτησαν την 59χρονη γυναίκα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αλλεπάλληλα οι αστυνομικές αρχές έχουν εκδώσει οδηγίες με τις οποίες εφιστούν την προσοχή σε όλους τους πολίτες – και ειδικά τους ηλικιωμένους – με τον τρόπο που «χτυπά» η συγκεκριμένη ομάδα επιτηδείων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση