HomeΕΛΛΑΔΑΝέα διακοπή κατά τη συζήτηση του αιτήματος για έκδοση ή μη των «8»

Νέα διακοπή κατά τη συζήτηση του αιτήματος για έκδοση ή μη των «8»

Από το συμβούλιο Εφετών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την ερχόμενη Δευτέρα θα συνεχιστεί η συζήτηση στο συμβούλιο Εφετών της Αθήνας του αιτήματος των τουρκικών αρχών για έκδοση στη γείτονα χώρα, των 8 Τούρκων αξιωματικών που έφτασαν με ελικόπτερο στην Ελλάδα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία το βράδυ της 15ης Ιουλίου.

Ειδικότερα, σήμερα επρόκειτο να συζητηθεί στο αρμόδιο Συμβούλιο του Εφετείου της Αθήνας το θέμα της έκδοσης ή 3 εξ αυτών. Ωστόσο,η διαδικασία διεκόπη για τη Δευτέρα καθώς δύο εκ των εκζητουμένων δεν είχαν δικηγόρο. Αναγκαστικά το δικαστήριο προχώρησαν στον αυτεπάγγελτο διορισμό συνηγόρου,ο οποίος θα πρέπει τώρα να λάβει τη δικογραφία και να ενημερωθεί για την υπόθεση.

Επίσης από την πλευρά του ενός εκ των 8 εκζητούμενων, ζητήθηκε η διακοπή της διαδικασίας, διότι η Τουρκία μόλις πριν από δύο ημέρες διαβίβασε τα στοιχεία που είχαν ζητήσει οι ελληνικές αρχές. Το αποτέλεσμα τα στοιχεία αυτά να μην έχουν μεταφραστεί, ενώ ήδη έγινε λόγος περί παραλείψεων στο σχετικό φάκελο που διαβίβασαν στην Αθήνα οι τουρκικές αρχές.

Τελικά, το δικαστήριο διέκοψε τη συνεδρίασή του για τη Δευτέρα το πρωί, οπότε και αναμένεται να συνεχιστεί η διαδικασία και να συζητηθεί επί της ουσίας το αίτημα έκδοσης.

Εν τω μεταξύ, την Τρίτη το πρωί έχει διακόψει το ίδιο δικαστικό συμβούλιο με διαφορετική όμως σύνθεση, αναμένεται να αποφανθεί για το αίτημα έκδοσης για τους πρώτους τρεις Τούρκους αξιωματικούς.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση