HomeΚΡΗΤΗΚάλεσμα από το ΠΑ.ΜΕ. για συμμετοχή στην απεργία

Κάλεσμα από το ΠΑ.ΜΕ. για συμμετοχή στην απεργία

Στις 8 Δεκεμβρίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κάλεσμα προς όλους απηύθυναν μέλη της Γραμματείας Ηρακλείου του ΠΑ.ΜΕ. μιλώντας σε τοπικά μέσα ενημέρωσης, προκειμένου να συμμετάσχουν στην απεργία της 8ης Δεκεμβρίου.

Όπως τόνισαν “η κυβέρνηση των μονοπωλίων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «τρέχει» να προλάβει να κλείσει τα μέτρα και τις αξιολογήσεις για να πάρει τα συγχαρητήρια από τα κοράκια των δανειστών και να ανοίξει το δρόμο για το 4ο μνημόνιο για την διευθέτηση του χρέους. Τα άμεσα μέτρα που θέλει να περάσει είναι η διεύρυνση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης, το ΛΟΚ ΑΟΥΤ, τον περιορισμό των συνδικαλιστικών ελευθεριών.

Όλα αυτά περικλείονται με την γιρλάντα της «ποσοτικής χαλάρωσης» των «ρυθμών ανάπτυξης», της «διευθέτησης του χρέους» και του «φως στο τούνελ» και θριαμβολογίες για την επίσκεψη του γερακιού του πόλεμου Ομπάμα, για λύση στο ζήτημα του χρέους για λογαριασμό του μεγάλου κεφαλαίου.

Το νέο υπουργικό συμβούλιο έχει εντολή να κλείσει άμεσα η αξιολόγηση. Πράγμα που σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να πιαστούν στον ύπνο. Πρέπει να δώσουμε άμεση απάντηση με απεργιακό αγώνα την 8η Δεκέμβρη.

Να μην χαθεί ούτε ώρα, να οργανωθεί η απεργία της 8ης Δεκέμβρη σε κάθε χώρο δουλειάς. Αυτό που αποδεικνύεται καθημερινά είναι ότι το βαρέλι δεν έχει πάτο, για να ορθοποδήσει η καπιταλιστική οικονομία πρέπει οι μισθοί και οι συντάξεις να γίνουν επιδόματα εξαθλίωσης, να πουλιέται η εργατική δύναμη στον εργοδότη, χωρίς κανένα περιορισμό στο ύψος του μισθού και τον ημερήσιο χρόνο εκμετάλλευσης.

Εξαπολύουν νέο οδοστρωτήρα σε ότι έχει απομείνει από εργατικά λαϊκά δικαιώματα απαιτώντας σιωπή νεκροταφείου από τους εργαζόμενους! Ετοιμάζουν για όλους μας:

Ø Την επικράτηση των ατομικών και επιχειρησιακών συμβάσεων για ακόμα μεγαλύτερη μείωση των κλαδικών μισθών, του μέσου μισθού.

Ø Την παραπέρα επέκταση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης, δηλ. τη δουλειά λάστιχο με μισθούς πείνας.

Ø Τη γενίκευση του άθλιου «υποκατώτερου» μισθού για όλους τους νεοπροσλαμβανομένους.

Ø Νέα μεγάλη μείωση του αφορολόγητου ορίου για μισθωτούς και συνταξιούχους στα 5.000 από 8.600 ευρώ.

Ø Την απελευθέρωση των απολύσεων και αύξηση του ορίου από το 5% στο 10%.

Ø Τη νέα μείωση των συντάξεων και των κοινωνικών παροχών.

Ø Νέο συνδικαλιστικό νόμο για τον περιορισμό του δικαιώματος στην απεργία και την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης.

Ο κατάλογος είναι μακρύς. Ο νέος γύρος επίθεσης είναι αποφασισμένος εδώ και καιρό από την κυβέρνηση, το κουαρτέτο, ΕΕ και ΔΝΤ, το ΣΕΒ και τις άλλες εργοδοτικές ενώσεις, τα κόμματα που ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο, τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Θέλουν με κάθε τρόπο ακόμα πιο φτηνά εργατικά χέρια. Θέλουν να καταργήσουν ότι έχει απομείνει σε εργατικό δικαίωμα και απαιτούν να μην υπάρχουν αντιδράσεις”.

Διαφήμιση
Διαφήμιση