HomeHL-9Νέος σταθμός μέτρησης ακτινοβολίας στο Μαλεβίζι

Νέος σταθμός μέτρησης ακτινοβολίας στο Μαλεβίζι

Το Γάζι και τη Ροδιά επισκέφθηκαν επιστήμονες της Ελληνικής Επιτροπής Ενέργειας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Επιστήμονες από την Ελληνική Επιτροπή Ενέργειας επισκέφτηκαν σήμερα, έπειτα από αίτημα της Δημοτικής Αρχής Μαλεβιζίου, το Γάζι και τη Ροδιά, για να πραγματοποιήσουν μετρήσεις ακτινοβολίας, να ελέγξουν την λειτουργία των σταθμών που ήδη υπάρχουν αλλά και να εξετάσουν το αίτημα της Δημοτικής Αρχής, για προσθήκη ενός ακόμα σταθμού μετρήσεων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της έγκυρης ενημέρωσης των κατοίκων και των επισκεπτών του Μαλεβιζίου, η Δημοτική Αρχή έχει ζητήσει από την Ελληνική Επιτροπή Ενέργειας να τοποθετηθεί ένας ακόμα σταθμός μέτρησης ακτινοβολίας, στο Δημοτικό Σχολείο της Ροδιάς. Οι αρμόδιοι επιστήμονες της Επιτροπής Ενέργειας κ.κ. Αγαμέμνων Γιαλάφας και Ηλίας Καραστεργίου επισκέφτηκαν και έλεγξαν τον χώρο του σχολείου, ενώ πραγματοποίησαν και μετρήσεις ακτινοβολίας στην περιοχή των κεραιών της Ροδιάς, καθώς και έλεγχο ορθής λειτουργίας του σταθμού μέτρησης που είναι εγκατεστημένος στο Δημαρχείο Μαλεβιζίου στο Γάζι.

Τα αποτελέσματα των μετρήσεων που πραγματοποιήθηκαν, θα δημοσιευτούν το επόμενο διάστημα στο διαδίκτυο και θα είναι προσβάσιμα σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Την ομάδα των επιστημόνων συνόδευαν ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κεραιών του Δήμου Μαλεβιζίου Μ. Παπαδομανωλάκης, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Ροδιάς και μέλος της επιτροπής Γ. Στρατάκης και τα μέλη της επιτροπής Α. Ροδίτης και Α. Σταματάκης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση