HomeHL-GreeceΕπιχείρηση παγίδευσης του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ μέτρων και εκλογών

Επιχείρηση παγίδευσης του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ μέτρων και εκλογών

Πώς σχεδιάζει τις επόμενες κινήσεις της η Νέα Δημοκρατία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τη στρατηγική των αναχωμάτων για τυχόν προσπάθεια «παγίδευσης» της ΝΔ από την πλευρά της κυβέρνησης συνεχίζει η αξιωματική αντιπολίτευση, την ώρα που η δεύτερη αξιολόγηση κρέμεται από μία κλωστή και ακόμα και σε αυτή την κρίσιμη καμπή η δυστοκία των αποκρατικοποιήσεων επιβεβαιώνει, σύμφωνα με την Πειραιώς, «την παντελή έλλειψη αξιοπιστίας αλλά και ιδιοκτησίας του προγράμματος».

Στη ΝΔ απορρίπτουν εκ προοιμίου κάθε σενάριο αυξημένης πλειοψηφίας για πρόσθετα μέτρα και τέταρτο Μνημόνιο, στρώνοντας το χαλί για πολιτικές εξελίξεις εφόσον επιμείνουν στη σκληρή γραμμή οι δανειστές.

Σε αυτό το μήκος κύματος, σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας, δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι η ΝΔ, δεν πρόκειται να συναινέσει σε 4ο μνημόνιο ακόμη κι αν ζητηθεί από τους δανειστές αυξημένη πλειοψηφία στη Βουλή. Συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ερωτηθείς σχετικά με το αν η αξιωματική αντιπολίτευση συνηγορήσει σε 4ο μνημόνιο, τόνισε πως: «Η ΝΔ δεν υπέγραψε τρίτο μνημόνιο, υπέγραψε στόχους για να σωθεί η χώρα. Δεν τίθεται κανένα τέτοιο θέμα για μας».

Με τον τρόπο αυτό η Πειραιώς επιχειρεί να εγκλωβίσει την κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου μεταξύ μίας νέας ταπεινωτικής συνθηκολόγησης, χωρίς να αποκλείει ακόμα και την υπογραφή ενός τέταρτου Μνημονίου και της διεξόδου των πρόωρων εκλογών. «Αν ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να κυβερνήσει ας παραιτηθεί» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών την Τετάρτη.

Την ίδια ώρα ως ενδεικτικό της αναξιοπιστίας της κυβέρνησης και της αδυναμίας της να ολοκληρώσει τις μεταρρυθμίσεις αλλά και να προσελκύσει επενδυτές εκλαμβάνεται από τη ΝΔ το ναυάγιο της αξιοποίησης της ΔΕΣΦΑ. Ο αρμόδιος τομεάρχης Κώστας Σκρέκας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, τονίζοντας πως «την ώρα που η ανεργία φέρνει σε απόγνωση εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες, την ώρα που τα δημόσια ταμεία έχουν ανάγκη από έσοδα, την ώρα που η Κυβέρνηση επιβάλλει νέους φόρους δισεκατομμυρίων και η δεύτερη αξιολόγηση βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού, αυτή την ώρα η μεγαλύτερη αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας ύψους 400.000.000 ευρώ και ένα επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 2,5 δις ευρώ, που αφορά στη συμφωνημένη από το 2014 αξιοποίηση του ΔΕΣΦΑ, τινάζονται στον αέρα από την ανίκανη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ».

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση