HomeHL-SportsΟΦΗ-Παναθηναϊκός 2-1

ΟΦΗ-Παναθηναϊκός 2-1

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε ακόμη μία τραγική εμφάνιση, δίνοντας, αυτήν τη φορά, την ευκαιρία στον ψυχωμένο ΟΦΗ να πάρει μία πολύ σημαντική νίκη.

Οι «πράσινοι» μολονότι βρέθηκαν να προηγούνται με 1-0 στον… βούρκο (λόγω της συνεχούς βροχόπτωσης) «Θ. Βαρδινογιάννης», για τη διοργάνωση του Κυπέλλου Ελλάδας, στο δεύτερο μέρος ήταν «ωσεί παρόντες» στον αγωνιστικό χώρο, με αποτέλεσμα η ομάδα του Νιόπλια να κάνει την ανατροπή και να επικρατήσει με 2-1.

 Ο Μπεργκ στο 31′ έδωσε το προβάδισμα στο «τριφύλλι», που ισοφαρίστηκε από την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Χαντί (70′), με τον Όγκμποε (84′) να του δίνει τη… χαριστική βόλη στο 84ο λεπτό.

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός κινδύνευει να αποχαιρετήσει πρόωρα τη διοργάνωση. Κι αυτό ίσως να μην είναι αρκετή πλέον ούτε η νίκη στη Ριζούπολη επί του Απόλλωνα Σμύρνη σε δύο εβδομάδες, αν έρθει ισόπαλο το παιχνίδι Ηρακλής-ΟΦΗ.

Στο «βούρκο» του «Γεντί Κουλέ» ο Παναθηναϊκός συνέχισε το αρνητικό σερί του. Συμπλήρωσε 10 ματς με μόλις μία νίκη. Απόψε χρειαζόταν το «τρίποντο» όχι μόνο για να «αγκαλιάσει» την πρόκριση, αλλά περισσότερο για ψυχολογικούς λόγους, ενόψει του μεγάλου ντέρμπι που ακολουθεί με τον ΠΑΟΚ το βράδυ της προσεχούς Κυριακής. Εις μάτην όμως.

Ο Μπεργκ είχε πλασέ στην εξωτερική πλευρά του δοκαριού μόλις στο 2ο λεπτό, δύο λεπτά αργότερα έχασε απίστευτη ευκαία όταν νικήθηκε από τον Δαύκο στο μεταξύ τους τετ-α-τετ, αλλά η τρίτη φορά που βρέθηκε σε επίκαιρη θέση ήταν και η… φαρμακερή.

Από την ασίστ του Ιμπάρμπο στο 31΄ ο Μπεργκ πλάσαρε υποδειγματικά τον γκολκίπερ των γηπεδούχων και έβαλε μπροστά το «τριφύλλι», που την τελευταία αγωνιστική θα αντιμετωπίσει τον Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη και δεν του κάνει ούτε η ισοπαλία.

Ο ΟΦΗ ήταν καλύτερος στο δεύτερο ημίχρονο και στο 70΄ έφτασε στην ισοφάριση με το πέναλτι του Χαντι (ο Κοτσόλης ανέτρεψε τον Βουό).

Στο 84΄ ο Χουλτ «κοιμήθηκε», ο Όγκμπο έφυγε στην… πλάτη του Σουηδού κι αφού πέρασε και τον Κοτσόλη «έγραψε» το τελικό 2-1, χάρις στο οποίο η ομάδα του Νίκου Νιόπλια απόκτησε σημαντικό προβάδισμα για να περάσει στην επόμενη φάση, καθώς στην τελευταία αγωνιστική υποδέχεται τον Ηρακλή.

Κίτρινες: Κομεσίδης, Βαλλιάνος – Ζέκα, Κοτσόλης

ΟΦΗ (Ν.Νιόπλιας): Δαύκος, Μίκιτς, Βαλλιάνος, Κομεσίδης, Όστοϊτς, Αντουκόρ, Νάστος, Χάντι, Μπουρσέλης (66΄ Όγκμποε), Μιλοσάβλιεβ (86΄ Κιάσσος), Βουό (91΄ Ροβίθης)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Α.Στραματσόνι): Κοτσόλης, Κουλιμπαλί, Κουτρουμπής, Ιβανόφ, Γουακάσο (78΄ Βιγιαφάνες), Ρέις (71΄ Ρινάλντι), Ζέκα, Εμποκού, Λουντ, Ιμπάρμπο (57΄ Χουλτ), Μπεργκ

Βαθμολογία

1. Ηρακλής 4 (3-1)
2. Απόλλων Σμύρνης 3 (1-3)
3. ΟΦΗ 3 (2-2)
4. Παναθηναϊκός 1 (1-2)

Διαφήμιση
Διαφήμιση