Λίγο μετά τις 5:30 το απόγευμα αναχώρησαν από την Ιεράπετρα με λεωφορείο της Αστυνομίας και οι 41 Πακιστανοί μετανάστες, που φιλοξενήθηκαν στο κλειστό στάδιο της πόλης.

Σημειώνεται ότι οι μετανάστες εντοπίστηκαν σε ακυβέρνητο ιστιοφόρο 35 μίλια νοτιοανατολικά του νησιού Κουφονήσι ανοιχτά της Ιεράπετρας.

Όπως δήλωσε στο cretapost ο αντιδήμαρχος Ιεράπετρας Αργύρης Πανταζής: «Το απόγευμα έφυγαν όλοι οι μετανάστες ακόμα και η έγκυος με τον ανήλικο αδερφό της. Μεταφέρθηκαν με λεωφορείο της Αστυνομίας στο Ηράκλειο και στη συνέχεια με το πλοίο της γραμμής θα φτάσουν Αθήνα. Από κει θα πάνε Κόρινθο ενώ η έγκυος γυναίκα θα φιλοξενηθεί σε ειδικό κέντρο, όπως κανόνισε η Αστυνομία».

Αξίζει να σημειωθεί ότι εξαιτίας της κακοκαιρίας υπήρξε απαγορευτικό το οποίο όμως αργά το βράδυ αναμένεται να αρθεί.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με τον κ. Πανταζή ήδη το κλειστό Γυμναστήριο Ιεράπετρας προετοιμάζεται για να δοθεί και πάλι στην τοπική κοινωνία.

«Τα στρώματα ήδη έχουν μαζευτεί ενώ αύριο ο χώρος θα καθαριστεί και θα πραγματοποιηθεί η ειδική απολύμανση με βάση τις οδηγίες του ΚΕΕΛΠΝΟ, έτσι ώστε να είναι έτοιμο για χρήση», επεσήμανε ο κ. Πανταζής.

Υπενθυμίζεται ότι ανάμεσα στους μετανάστες ήταν και ένας Τούρκος που κατηγορείται ως διακινητής και βρίσκεται πλέον στις φυλακές της Νεάπολης με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, περιμένοντας να του οριστεί δικάσιμος, όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Το… χρονικό

Όλα ξεκίνησαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής όταν ένα ακυβέρνητο ιστιοφόρο εξέπεμψε σήμα SOS 35 μίλια νοτιοανατολικά του νησιού Κουφονήσι ανοιχτά της Ιεράπετρας.

Αμέσως στο σημείο έσπευσε σκάφος του λιμενικού όπου αντίκρισε 42 μετανάστες να είναι στοιβαγμένοι στο πλοίο.

Οι λιμενικοί, με ιδιαίτερη προσοχή, μετέφεραν τους μετανάστες από το ιστιοφόρο στο σκάφος τους και ξεκίνησαν για το λιμάνι της Ιεράπετρας.

Λίγο μετά τις 9 το πρωί οι μετανάστες έφτασαν με λεωφορείο στο κλειστό στάδιο της Ιεράπετρας και αφού έγιναν οι πρώτες ιατρικές εξετάσεις ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την φιλοξενία τους.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση