HomeΕΛΛΑΔΑΠροφυλακιστέος εκ νέου ο Ανδρέας Μαρτίνης

Προφυλακιστέος εκ νέου ο Ανδρέας Μαρτίνης

Για τα νοσήλεια στο «Ερρίκος Ντυνάν»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με την κατηγορία της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος απολογήθηκε ενώπιον του ειδικού ανακριτή Διαφθοράς κ. Νίκου Τσιρώνη ο Ανδρέας Μαρτίνης που διετέλεσε επί έτη πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν.

Ο κατηγορούμενος που ήδη βρίσκεται προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού, εκλήθη σε απολογία για την υπόθεση που αφορά σε μεγάλες εκπτώσεις για δωρεάν νοσηλεία στο νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν για επώνυμους από το χώρο της πολιτικής ή της οικονομικής ζωής του τόπου χωρίς να έχουν δικαίωμα για κάτι τέτοιο.

Συνολικά σύμφωνα με το κατηγορητήριο για 51 άτομα χρεώθηκαν δαπάνες νοσηλείας πολύ μικρότερες των κανονικών και σε ορισμένες περιπτώσεις οι επώνυμοι ασθενείς δεν πλήρωσαν και τίποτα, προκαλώντας έτσι οικονομική ζημιά στο νοσοκομείο που αποτιμάται στα 1,75 εκ. Ευρώ.

Μετά την απολογία του ο Ανδρέας Μαρτίνης κρίθηκε και πάλι κρατούμενος ( ήδη είναι προφυλακισμένος) ενώ ο ίδιος στην απολογία του, που διήρκεσε τρεις περίπου ώρες αρνήθηκε τις κατηγορίες και υποστήριξε πως δεν υπήρξε δωρεάν νοσηλεία στις περιπτώσεις των 51 για τις οποίες κατηγορείται, αλλά εκπτώσεις στα νοσήλεια για δαπάνες πέραν εκείνων που καλύπτουν τα ασφαλιστικά ταμεία.

Να σημειωθεί, ότι συνολικά οι περιπτώσεις καταβολής μειωμένων νοσηλείων η δωρεάν νοσηλευτικής περίθαλψης στο Ερρίκος Ντυνάν, αρχικά προσμετρήθηκαν σε 8 χιλιάδες με την οικονομική δαπάνη να ανέρχεται σε  22 εκ, ευρώ, αλλά μόνον για τους 51 κρίθηκε ότι οι περιπτώσεις ήταν ποινικά διωκόμενος, ενώ καταγράφεται στο κατηγορητήριο και περίπτωση που όφειλε να πληρώσει 355 χιλιάδες ευρώ και τελικώς πλήρωσε μόνον 5 χιλιάδες και αυτές το ασφαλιστικό του ταμείο.
kathimerini.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση