HomeΚΡΗΤΗΕπιτυχημένη η ημερίδα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Επιτυχημένη η ημερίδα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Διαβούλευση για Επιτροπή Ισότητας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επιστημονική ημερίδα στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών, που διοργανώθηκε την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, τη Διεύθυνση Κοινωνικής Ανάπτυξης, το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής – Καινοτόμων Δράσεων – Δημόσιας Υγείας – Ισότητας των Φύλων και τον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών του Δήμου Ηρακλείου στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο.

Παρουσιάστηκαν εισηγήσεις για την αντιμετώπιση του κοινωνικού προβλήματος της βίας κατά των γυναικών, παρουσιάστηκε η «ψυχική και κοινωνική κατασκευή της κακοποιημένης γυναίκας», αλλά και «ερευνητικά δεδομένα για την κακοποίηση της γυναίκας στην Κρήτη», «το προφίλ των ανθρώπων που κακοποιούν και κακοποιούνται», «το νομοθετικό πλαίσιο στήριξης και προστασίας θυμάτων βίας», «ο ρόλος της Εκπαίδευσης στην πρόληψη του προβλήματος» και «οι τρόποι αντιμετώπισης της έμφυλης βίας και του trafficking ανθρώπων».

foto4

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε και η επίδειξη μεθόδων αυτοάμυνας από την Ομάδα Ειδικών Αποστολών Κρήτης της Ελληνικής Αστυνομίας με τη συμμετοχή και του κοινού.

Παράλληλα η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής – Εποπτείας Κοινωνικών Δομών – Μετανάστευσης – ΚΕΣΑΝ, κ. Μαρία Καναβάκη ανακοίνωσε ότι ξεκινά δημόσια διαβούλευση για τη δημιουργία Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας.

Μετά την υπογραφή της ευρωπαϊκής χάρτας για την ισότητα των φύλων στις τοπικές κοινωνίες ο Δήμος Ηρακλείου αναλαμβάνει να συγκροτήσει Δημοτική Επιτροπή Ισότητας.

Οι αρμοδιότητές της αφορούν στη διασφάλιση και προώθηση της ισότητας των φύλων και την εξάλειψη των έμφυλων στερεότυπων μέσα από δράσεις επικοινωνίας και ευαισθητοποίησης, την υποστήριξη της θέσης των γυναικών στην απασχόληση, την καταπολέμηση της βίας και την αναβάθμιση των δομών φροντίδας.

Η έναρξη της διαβούλευσης θα ξεκινήσει αύριο, Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016 και η διάρκειά της θα είναι είκοσι (20) ημερολογιακών ημερών. Οι αιτήσεις συμμετοχής όσων ενδιαφέρονται θα γίνονται δεκτές από την 1η Δεκεμβρίου 2016 έως τις 20 Δεκεμβρίου 2016 στα πρωτόκολλα των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο Γραφείο της Αντιδημάρχου κ. Καναβάκη Γ. Μαρίας (2813. 409 112) ή στην Υπηρεσιακή Υπάλληλο – Υπεύθυνη της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας κ. Τσαφή Γεωργία (2810. 243 360).

Διαφήμιση
Διαφήμιση