HomeHL-CultureΕγκαινιάζεται το σπίτι του Καζαντζάκη στην Αθήνα

Εγκαινιάζεται το σπίτι του Καζαντζάκη στην Αθήνα

Πρόκειται διατηρητέο που αποτελεί μνημείο της αρχιτεκτονικής μας κληρονομιάς

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το ανακαινισμένο διατηρητέο κτίριο της οδού Αναγνωστοπούλου 35, στο Κολωνάκι – project A35 θα εγκαινιάσει ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Στέργιος Πιτσιόρλας, σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης που οργανώνεται από την εταιρεία Dimand A.E., σύμβουλο ανάπτυξης του έργου, θα πραγματοποιηθεί έκθεση, με θέμα «The Ice Project” του διακεκριμένου Έλληνα φωτογράφου, Γιάννη Κόντου.

Το κτίσμα είναι έργο του γνωστού αρχιτέκτονα Βασιλείου Τσαγρή, χρονολογείται από την περίοδο του μεσοπολέμου (1923 – 1939) και αποτελεί σημαντικό δείγμα για τη μελέτη της ιστορίας της αρχιτεκτονικής της πόλης των Αθηνών.

Πρόκειται για ιστορικό διατηρητέο κτίριο & έργο τέχνης, το οποίο αποτελεί μνημείο εκλεκτικισμού με ιδιαίτερα αρχιτεκτονικά και μορφολογικά χαρακτηριστικά. Το τετραώροφο κτίσμα, συνολικής επιφάνειας 802,80 μ², έχει έναν εξαιρετικό ζωγραφικό διάκοσμο, ενώ η όψη του κτιρίου και τα χαρακτηριστικά της, εκπροσωπούν με απόλυτη σαφήνεια και καθαρότητα την εποχή της κατασκευής του και αποτυπώνουν έντονα ιστορικά στοιχεία της σύλληψης και της αρχιτεκτονικής του. Σύμφωνα με δημοσίευση της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας Monumenta «Στο κτίριο της οδού Αναγνωστοπούλου 35, με αρχιτεκτονικές επιρροές από τη Σχολή της Βιέννης, έζησε για λίγα χρόνια ο Νίκος Καζαντζάκης”.

Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν εκπρόσωποι της πολιτικής, πολιτιστικής και οικονομικής ζωής της χώρας.

Capital.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση