HomeHL-9Σήμερα η δίκη των κτηνοτρόφων για τις κινητοποιήσεις του 2013

Σήμερα η δίκη των κτηνοτρόφων για τις κινητοποιήσεις του 2013

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Δικαστικό Μέγαρο Χανίων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε κινητοποιήσεις κατέρχονται σήμερα οι κτηνοτρόφοι του νομού Χανίων με αφορμή την έναρξη της δίκης συναδέλφων τους συνδικαλιστών για την ένταση που είχε υπάρξει έξω από σούπερ μάρκετ μεγάλης αλυσίδας το Πάσχα του 2013. Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονται τέσσερις κτηνοτρόφοι, ανάμεσά τους και ο πρώην πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Χανίων και της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων, Μανούσος Σταυριανουδάκης.

Υπενθυμίζεται πως το Πάσχα του 2013 με απόφαση του Συλλόγου είχαν διοργανωθεί κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας με αφορμή τη διάθεση στο καταναλωτικό κοινό, ενόψει Πάσχα, αμνοεριφίων σε ιδιαίτερα χαμηλή τιμή, εν είδει προσφοράς, με αποτέλεσμα ο κλάδος των κτηνοτρόφων να υποστεί – όπως ισχυρίζονται οι ίδιοι – μεγάλη οικονομική ζημιά.

Τότε, τριάντα περίπου κτηνοτρόφοι είχαν προχωρήσει στον αποκλεισμό σούπερ μάρκετ με αποτέλεσμα να σημειωθεί ένταση. Με αφορμή την κινητοποίηση η εταιρία της αλυσίδα είχε καταθέσει μηνύσεις σε βάρος τεσσάρων συνδικαλιστών οι οποίοι και αναμένεται να καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Υπενθυμίζεται πως η δίκη είχε αναβληθεί τον περασμένο Απρίλιο, λόγω της συνεχιζόμενης αποχής των δικηγόρων και αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα.

Οι κτηνοτρόφοι των Χανίων διοργανώνουν παράσταση διαμαρτυρίας στις 10 το πρωί έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Χανίων καταγγέλλοντας ποινικοποίηση των αγώνων των κτηνοτρόφων και αγροτών, κάνοντας λόγο για «αγροτοδικεία».

Διαφήμιση
Διαφήμιση