HomeHL-9Στη φυλακή ο διακινητής των 41 μεταναστών της Ιεράπετρας

Στη φυλακή ο διακινητής των 41 μεταναστών της Ιεράπετρας

Με το πλοίο της γραμμής ταξιδεύουν – εκτός απροόπτου - απόψε για τον Πειραιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στις φυλακές της Νεάπολης βρίσκεται πλέον ο Τούρκος διακινητής των 41 μεταναστών από το Πακιστάν, που εξακολουθούν να φιλοξενούνται στην Ιεράπετρα, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, περιμένοντας να του οριστεί δικάσιμος, όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Εν τω μεταξύ, αν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν οι μετανάστες, με εξαίρεση την έγκυο που βρισκόταν ανάμεσά τους και τα δύο ανήλικα αδέλφια της, θα μεταφερθούν εντός της ημέρας από την Ιεράπετρα στο Ηράκλειο, προκειμένου να επιβιβαστούν στο πλοίο της γραμμής και να ταξιδέψουν στον Πειραιά. Ο τελικός προορισμός τους θα είναι η Κόρινθος όπου θα εγκατασταθούν προσωρινά σε Κέντρο φιλοξενίας.

Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί πως στην περίπτωση που εκδοθεί απαγορευτικό του απόπλου, δεδομένου ότι αναμένονται πολύ ισχυροί έως και θυελλώδεις άνεμοι στο Κρητικό πέλαγος τότε θα παραμείνουν στην Ιεράπετρα μέχρις ότου επιτραπούν ξανά οι πλόες.

Όπως είχε γράψει ήδη από χθες το cretapost, κάθε εκκρεμότητα για τους 38 μετανάστες που πρόκειται να ταξιδέψουν, εφόσον η έγκυος και τα δύο αδέλφια της θα παραμείνουν στην Κρήτη, έχει διευθετηθεί. Πιο συγκεκριμένα έχουν διασταυρωθεί τα στοιχεία τους και η καταγωγή τους, έχουν εφοδιαστεί με τα απαραίτητα έγγραφα και έχουν υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις. Προσωρινά, παραμένουν στο Κλειστό Στάδιο της Ιεράπετρας και εκεί θα παραμείνουν στην περίπτωση που δεν πραγματοποιηθούν τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια.

Υπενθυμίζεται πως οι μετανάστες εντοπίστηκαν να πλέουν ΝΑ του Κουφονησίου έξω από την Ιεράπετρα τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής σε ακυβέρνητο ιστιοφόρο που είχε εκπέμψει σήμα SOS.

Αμέσως στήθηκε επιχείρηση από το Λιμενικό για τη διάσωσή τους, ενώ πολύ γρήγορα εντοπίστηκε ανάμεσά τους και ο Τούρκος διακινητής.

Διαφήμιση
Διαφήμιση