HomeΚΡΗΤΗΚινητοποιήσεις για τα δεδουλευμένα των ξενοδοχοϋπαλλήλων

Κινητοποιήσεις για τα δεδουλευμένα των ξενοδοχοϋπαλλήλων

Νέα εκστρατεία από το ΠΑΜΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνεχίζει τις κινητοποιήσεις για την καταβολή των δεδουλευμένων σε ξενοδοχοϋπαλλήλους το ΠΑΜΕ.

Με αφορμή πρόσφατη σχετική κινητοποίηση, σε ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα Ξενοδοχοϋπαλλήλων του ΠΑΜΕ επισημαίνονται χαρακτηριστικά τα εξής:

«Η Επιτροπή Αγώνα Ξενοδοχοϋπαλλήλων του ΠΑΜΕ πραγματοποίησε μετά από απόφαση της συνέλευσής της, παρέμβαση στα τρία ξενοδοχεία του ομίλου Aldemar με αίτημα την καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων για τους μήνες Σεπτέμβρη Οκτωβρίου.

Οι εκλεγμένοι συνδικαλιστές του κλάδου μαζί με συναδέλφους έθεσαν και στους τρείς διευθυντές το ζήτημα της άμεσης καταβολής των δεδουλευμένων. Τόνισαν ότι σήμερα οι ανάγκες των ξενοδοχοϋπαλλήλων δεν μπορούν να περιμένουν, ότι η πολιτική της κυβέρνησης και των συμμάχων της οξύνει τα οικονομικά προβλήματα των εργαζομένων, ενώ την ίδια στιγμή γενικεύεται η καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων με εντατικοποίηση της δουλειάς στα ξενοδοχεία, χωρίς ρεπό, με την κλαδική και με την τοπική συλλογική σύμβαση να μην εφαρμόζονται.

Από την πλευρά της η διεύθυνση έθεσε ζήτημα οικονομικών δυσκολιών στην εταιρία  λόγο των capital controls και της καθυστέρησης εξόφλησης των πρακτορείων και οτι γίνεται προσπάθεια για την εξόφληση του μήνα Σεπτέμβρη και κάποια του Οκτωβρίου για το πρώτο δεκαήμερο του Δεκέμβρη.

Την ίδια στιγμή που οι ξενοδόχοι καθυστερούν τις πληρωμές, οι ξενοδοχοϋπάλληλοι βγάζουν “το φίδι από την τρύπα”, βλέπουν τον κόπο τους να μετατρέπεται σε πλούτο, σε ρεκόρ αφίξεων και εσόδων για 4η συνεχόμενη χρονιά στον τουρισμό, πλούτο που καρπώνονται οι μεγαλοξενοδόχοι και οι τουριστικοί πράκτορες.

Τους ανακοινώσαμε πως δεν θα μείνουμε μόνο σε αυτή την παρέμβαση και πως με βάση των αποφάσεων των συναδέλφων, θα υπάρχουν και περεταίρω κινητοποιήσεις. Οι ανάγκες των συναδέλφων δεν μπορούν να περιμένουν.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να έρθουν σε συμπόρευση με την επιτροπή αγώναξενοδοχοϋπαλλήλων και το ΠΑΜΕ, από κοινού να παλέψουμε να γίνει το σωματείο οργανωτής της πάλης μας. Να εμπνευστούν από το παράδειγμα των συναδέλφων στα ξενοδοχεία της Aldemar στη Ρόδο, οι οποίοι με τη δημιουργία επιχειρησιακού σωματείου οργανώθηκαν, πήραν την υπόθεση στα χέρια τους.  Να μην εφησυχάσουν, να μη συμβιβαστούν με τα αυτονόητα, με την πληρωμή του κόπου τους. Να συσπειρωθούν στην επιτροπή αγώνα ξενοδοχοϋπαλλήλων για να διεκδικήσουμε την ανάκτηση των απωλειών που είχαμε αυτά τα χρόνια. Για να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες μας και τον πλούτο και την χλιδή που παράγουμε με τον ιδρώτα μας και μας τα κλέβουν μια χούφτα ξενοδόχοι τραπεζίτες βιομήχανοι».

Διαφήμιση
Διαφήμιση