HomeHL-9Πανελλαδική απεργία των εργαζομένων με αναπηρία

Πανελλαδική απεργία των εργαζομένων με αναπηρία

Στις 2 Δεκεμβρίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πανελλαδική απεργία πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι με αναπηρία στις 2 Δεκεμβρίου.

Το σωματείο εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ καλεί όλους τους εργαζόμενους με κάποια αναπηρία ή είναι χρόνιοι πάσχοντες να συμμετάσχουν στην απεργιακή κινητοποίηση, στέλνοντας το δικό τους

μήνυμα προς την Κυβέρνηση.

Σε ανακοίνωση τους επισημαίνουν:

“Το σωματείο εργαζομένων καλεί τα μέλη του (εργαζόμενοι με αναπηρία, χρόνιοι πάσχοντες, κ.α.) να κάνουν δική τους υπόθεση την οργάνωση του αγώνα και την ΑΠΕΡΓΙΑ στις 2 Δεκεμβρίου. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, επάξια συνεχίζει το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων που με τις οδηγίες της ΕΕ, του ΟΟΣΑ και του Δ.Ν.Τ ετοιμάζει νέο σχέδιο γενικών περικοπών στα επιδόματα και στις συντάξεις αναπηρίας. Τα ΚΕΠΑ ως μόνιμος πλέον μηχανισμός περικοπών της κυβέρνησης κατακρεουργεί κυριολεκτικά τα δικαιώματα των αναπήρων των χρόνιων πασχόντων και των παιδιών με νοητική στέρηση.

Όλοι αυτοί έρχονται αντιμέτωποι με αποφάσεις που τους δίνουν ποσοστά μόνο και μόνο για να τους μειωθεί ή και να τους κοπεί το επίδομα και τώρα τελευταία επικρατεί και το φαινόμενο αλλαγής κατηγορίας των παθήσεων (π.χ. αποχαρακτηρισμός του όρου παραπληγία ή βαριάς νοητικής στέρησης σε μέτρια για να μην παίρνουν το επίδομα). Ετοιμάζουν χειρότερα!

Από το 2012 πάνω από 70.000 βαριά ανάπηροι έμειναν χωρίς επίδομα μέσω αυτής της διαδικασίας, αφού από 212.000 που έπαιρναν κάποιο επίδομα το Μάρτη του 2012 σήμερα είναι κάτω από 150.000, όταν αυτήν τη στιγμή οι βαριά ανάπηροι είναι πάνω από 500.000 σύμφωνα με εκτιμήσεις των ειδικών.

Εννοείται ότι δυστυχώς οι ανάπηροι μ’ ένα μέσο ποσοστό αναπηρίας δεν έχουν καμία στήριξη. Αποτέλεσμα των μαζικών περικοπών είναι χιλιάδες εργαζόμενοι που έχουν δουλέψει μια ζωή και βρίσκονται σήμερα με σοβαρά προβλήματα υγείας να μην παίρνουν σύνταξη, να μην μπορούν να ζήσουν την οικογένεια τους και ούτε να μπορούν να πληρώσουν τις αναγκαίες θεραπείες τους στο κατά τα αλλά δωρεάν σύστημα υγείας.

Ενώ δεν είναι λίγες βέβαια οι περιπτώσεις που αναγκάζονται να δουλέψουν εκθέτοντας σε κίνδυνο την υγεία τους ακόμα και την ίδια τους τη ζωή.

Σύμφωνα με την έκθεση του ΟΟΣΑ και της Παγκόσμιας Τράπεζας για τα επιδόματα και τις αναπηρικές συντάξεις για την Ελλάδα στόχος τους είναι να μειωθούν κάτω από το μισό. Επιδόματα και συντάξεις αναπηρίας θα συνδεθούν με τα ψίχουλα του κατώτερου εγγυημένου εισοδήματος, τα περιουσιακά στοιχεία και τη λεγόμενη λειτουργικότητα του αναπήρου.

Καλούμε τους γιατρούς, μέλη των επιτροπών, να αρνηθούν να χρησιμοποιούνται για λογαριασμό της κυβέρνησης και του κεφαλαίου στη κατακρεούργηση των δικαιωμάτων των ΑμΕΑ. Να αντιταχθούν οργανωμένα σ’ αυτά τα σχέδια και να συμβάλλουν με την επιστημονική τους κατάρτιση και εμπειρία στην αποκάλυψή τους.

Να λειτουργήσουν στο πλαίσιο των επιτροπών με κριτήριο τις πραγματικές ανάγκες των αναπήρων και τις συνθήκες που βιώνουν αυτοί και η οικογένεια τους. Να απομονώσουν ακραία αντιδραστικά στοιχεία που αναπαράγουν την ρατσιστική – φασιστική αντίληψη ότι ο ανάπηρος κοστίζει και δεν μπορούμε εμείς να πληρώνουμε τις συντάξεις των αναπήρων. Οι διαβεβαιώσεις και τα παραμύθια της κυβέρνησης δεν πείθουν πλέον κανέναν. Δίνουμε τον αγώνα μας ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και της Ε.Ε. στις περικοπές των αναπηρικών συντάξεων και των επιδομάτων καθώς και στην ένταξη τους στο ελάχιστο εγγυημένο κοινωνικό εισόδημα.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

– Να σταματήσουν τα σφαγεία των ΚΕΠΑ. – Ούτε ένα 1 ευρώ περικοπή στα επιδόματα αναπηρίας και στις συντάξεις. – Επέκταση επιδομάτων σε κατηγορίες που σήμερα δεν παίρνουν όπως οι κωφοί, πάσχοντες από άνοια, καρκινοπαθείς κλπ. – Να καταβληθεί επίδομα αναπηρίας στους ανάπηρους του ΟΑΕΕ που σήμερα με αυθαίρετο τρόπο έχουν εξαιρεθεί. – Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, φάρμακα, θεραπείες σε όλους ανεξαρτήτου ποσοστού αναπηρίας. – Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία – Πρόνοια με απαγόρευση κάθε μορφής επιχειρηματικής δράσης σε αυτούς τους τομείς. – Να μην περάσει ούτε μια γραμμή από την έκθεση – οδηγία του ΟΟΣΑ και της Παγκόσμιας Τράπεζας για μαζικές περικοπές στις αναπηρικές συντάξεις και τα επιδόματα των ΑμΕΑ”.

Διαφήμιση
Διαφήμιση