HomeHL-GreeceDie Welt: «Καβγάς» για το ελληνικό χρέος -Ο Μοσκοβισί δίνει ελπίδες, αντίθετος ο Ρέγκλινγκ

Die Welt: «Καβγάς» για το ελληνικό χρέος -Ο Μοσκοβισί δίνει ελπίδες, αντίθετος ο Ρέγκλινγκ

Απόσταση βλέπει η γερμανική εφημερίδα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε διαφωνία έχουν έρθει ο Πιερ Μοσκοβισί και ο Κλάους Ρέγκλινγκ αναφορικά με τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, όπως αναφέρει σε άρθρο της η γερμανική εφημερίδα Die Welt.

Οι δηλώσεις του επιτρόπου Οικομομικών Υποθέσεων της Ε.Ε. Πιερ Μοσκοβισί και αυτές του επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ έρχοντα σε πλήρη αντίθεση σύμφωνα με τον αρθρογράφο της «Die Welt».

Οπως αναφέρει, ο Μοσκοβισί δίνει ελπίδες για άμεση ελάφρυνση, κόντρα στην πολιτική Σόιμπλε, ενώ ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας έχει ακριβώς την αντίθετη άποψη, αναφέροντας πως το πρόβλημα τη Ελλάδας δεν είναι το χρέος λόγω της μακράς περιόδου χάριτος στην αποπληρωμή των τόκων.

Στο άρθρο γίνεται αναφορά και στην στάση του ΔΝΤ, το οποίο χαρακτηρίζει το χρέος μη βιώσιμο και ζητά ελάφρυνση για να συμμετάσχει στο 3ο πακέτο διάσωσης ενώ επισημαίνεται πως οι φωνές της Αθήνας για ελάφρυνση χρέους γίνονται όλο και πιο έντονες.

Τέλος, υπογραμμίζεται στο άρθρο η αναγκαιότητα να κλείσει η αξιολόγηση τον Δεκέμβριο, με τον αρθρογράφο να τονίζει πως «Εάν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης επιβεβαιώσουν ότι η Αθήνα τηρεί τις υποσχέσεις για μεταρρυθμίσεις, τότε αυξάνονται οι πιθανότητες ότι τα κρατικά ομόλογα θα ενταχθούν στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, αλλά συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα δεν υπάρχει, όπως επιμένει ο Μπενουά Κερέ, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Τράπεζας».

Iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση