HomeHL-GreeceΣυνεχίζονται οι εσωκομματικοί κλυδωνισμοί στην Ένωση Κεντρώων

Συνεχίζονται οι εσωκομματικοί κλυδωνισμοί στην Ένωση Κεντρώων

Με αμείωτη ένταση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι εσωκομματικοί κλυδωνισμοί στην Ένωση Κεντρώων καθώς μετά τον κ. Γιώργο Καρρά ο οποίος αποχωρώντας από το κόμμα κατήγγειλε υπονομευτικά «φίλια» πυρά και ο κ. Γιάννης Σαρίδης κάνει λόγο για στελέχη του κόμματος που επιχειρούν να εξυπηρετήσουν «τα μικροκομματικά τους συμφέροντα» εις βάρος των υπολοίπων.

Ο βουλευτής φέρεται έντονα δυσαρεστημένος με τον τρόπο που λειτουργεί το κόμμα αλλά και με τις τακτικές ορισμένων στελεχών. Σε αυτό συνηγορεί και ανάρτηση στο facebook με την οποία απαντά αιχμηρά προς κοινοβουλευτικά στελέχη που όπως υποστηρίζει έσπευσαν να σχολιάσουν αρνητικά την απουσία του από την χθεσινή συνεδρίαση της ΚΟ.

Οι ίδιες πηγές μάλιστα αναφέρουν ότι ο κ. Σαρίδης έχει στείλει και σχετική επιστολή προς τον κ. Λεβέντη εκφράζοντάς του έντονους προβληματισμούς για τη λειτουργία του κόμματος και δεν αποκλείεται σύντομα να υπάρξει συνάντηση μεταξύ των δύο.

Την ίδια ώρα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ακόμα δύο βουλευτές έχουν εκφράσει εντονότατες διαμαρτυρίες για την μη αξιοποίησή τους από το κόμμα με αποτέλεσμα το τελευταίο διάστημα να τους ανατίθενται αυξημένες αρμοδιότητες, όπως εισηγήσεις νομοσχεδίων προκειμένου να αποκλειστεί το ενδεχόμενο εξόδου από το κόμμα.

Υπενθυμίζεται ότι και η αποχώρηση του κ. Καρρά συνδέεται με συμπεριφορές άλλων βουλευτών που ο ίδιος υποστήριζε ότι λειτουργούσαν υπονομευτικά.

Από την άλλη ο Πρόεδρος του κόμματος, Βασίλης Λεβέντης, με την ομιλία του στη συνεδρίαση της ΚΟ επιχείρησε να «στιγματίσει» όσους αποχώρησαν από το κόμμα και να επισημάνει προς τους υπολοίπους πως βρέθηκαν στη Βουλή χάρη στον αγώνα που έδωσε ο ίδιος επί τέσσερις δεκαετίες. Είναι ενδεικτικό ότι μιλώντας για την ανεξαρτητοποίηση Καρρά είπε με εμφανή συγκίνηση πως «Του έδωσα δυο και τρεις ευκαιρίες για να διορθώσει τα λάθη που έκανε και ήταν σοβαρά.

Τον έβαλα στην δεύτερη θέση, οι ψήφοι που πήρε δεν είναι δικές του, είναι του κόμματος. Σαράντα χρόνια μάζευα πόρτα- πόρτα τους φίλους του κόμματος για να μας ψηφίσουν, δεν ήξεραν κανέναν Καρρά οι πολίτες. Αυτή είναι κίνηση αχαριστίας και ο λαός τιμωρεί πολύ σκληρά αυτούς τους πολιτικούς. Απέναντι του ο κ. Καρράς δεν έχει εμένα, αλλά την κοινωνία. Δεν μπορεί να παζαρεύει με κάποιο κόμμα την έδρα που δεν του ανήκει. Σε τρεις ημέρες θα πρέπει να παραδώσει την έδρα».

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Σαρίδη έχει ως εξής: «Δέχτηκα κάποια μηνύματα από «φίλους» οι οποίοι αναρωτήθηκαν γιατί δεν ήμουν παρών στη σημερινή ανοιχτή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Oμάδας. Κάποιοι άφησαν και υπονοούμενα, πως είμαι δήθεν δυσαρεστημένος με τον Πρόεδρο μας Βασίλη Λεβέντη.

Ο λόγος που δεν μπόρεσα να έρθω είναι απλός : Κατ εντολή του Προέδρου βρίσκομαι εκεί που πρέπει να βρίσκομαι επικοινωνώντας με τους πολίτες της Μακεδονίας και της Θράκης, μαθαίνοντας για τα προβλήματα και τα βάσανα τους, κάνοντας ταυτόχρονα ότι μπορώ για να τους γεννήσω την ελπίδα που πρεσβεύει η Ένωση Κεντρώων, την ίδια ελπίδα που με γεμίζει ενέργεια και δύναμη, να επιχειρηματολογώ για τις ιδέες μας, όπου βρεθώ και όπου σταθώ.

Σήμερα λοιπόν, για να μην μένουν σκιές, το πρόγραμμά μου στην υπηρεσία της Πατρίδας και της Ένωσης Κεντρώων (έως αυτή τη στιγμή) είχε ως εξής:

Συναντήθηκα με τον αξιοσέβαστο Δήμαρχο Λαγκαδά, τον κύριο Καραγιάννη, για να τον ενημερώσω για τα θετικά αποτελέσματα των συναντήσεων εργασίας με διάφορα Υπουργεία, για το θέμα του γηπέδου του Άρη Καβαλαρίας.

Στην συνέχεια, μαζί με εξειδικευμένους συνεργάτες μου, ενημερώθηκα εκτενώς από τον Αερολιμενάρχη της Θεσσαλονίκης τον αξιέπαινο κύριο Τοπούζα, ο οποίος ανησυχεί για την διαφαινόμενη και αναμενόμενη υπολειτουργία του Αεροδρομίου και τις συνέπειες της στην οικονομία της πόλης μου. Πράγματι εκεί τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά και θέλουν πολύ καλό προγραμματισμό και πολύ δουλειά για να μην πάει «χαμένο» τουριστικά για την Μακεδονία το 2017.

Αμέσως μετά είχε προγραμματισθεί από καιρό μια πολύ σοβαρή ενημερωτική συνάντηση εφ όλης της ύλης για τα εργασιακά στο Εργατουπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, στην οποία μου δόθηκε η ευκαιρία αφενός να πληροφορηθώ με λεπτομέρεις για τα συγκεκριμένα προβλήματα που έχει εντοπίσει το ΕΚΘ στα πολυνομοσχέδια με τα προαπαιτούμενα αλλά και αφετέρου να παρουσιάσω τις θέσεις μας, τα περίφημα 9 σημεία της ΕΚ.

Τέλος (προς το παρόν) μέχρι πριν λίγο προσπαθούσαμε με τον εξαιρετικά δραστήριο και εργατικό Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης τον κύριο Φιλιππίδη, να εντοπίσουμε εκείνα που πρέπει να κάνουμε ως Οργανωμένη Πολιτεία μαζί με τους Επαγγελματικούς Φορείς για να μην συνεχίζει να είναι κούφια η λέξη :»Ανάπτυξη».

Τα παραπάνω, ως απόδειξη του πώς «χαλάω» τον χρόνο μου, είναι η απάντηση σε όσους προσπαθούν να παρουσιάσουν μια λάθος εικόνα, που εξυπηρετεί τα μικροκομματικά συμφέροντα τους.

Εγώ μιλάω με τις πράξεις μου.

Και ακόμη συνεχίζω !!».

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση