HomeΚΡΗΤΗΠολιτική Ακαδημία Στελεχών της ΝΔ στην Κρήτη

Πολιτική Ακαδημία Στελεχών της ΝΔ στην Κρήτη

Με στόχο την επιμόρφωση στο σύγχρονο πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η καινοτόμα δράση επιμόρφωσης του ανθρώπινου δυναμικού της Νέας Δημοκρατίας μέσω της Πολιτικής Ακαδημίας Στελεχών, που εγκαινιάστηκε στις 12-13 Νοεμβρίου 2016, στέφθηκε από επιτυχία και η συμμετοχή των στελεχών ξεπέρασε και την πιο αισιόδοξη προσδοκία. Σε συνέχεια της μεγάλης επιτυχίας του Α’ κύκλου που έγινε στην Αθήνα και μετά από τη μεγάλη κι ενθουσιώδη ζήτηση από τα Κρητικά στελέχη της ΝΔ, η Πολιτική Ακαδημία Στελεχών έρχεται στην Κρήτη το τριήμερο, 2 – 4 Δεκεμβρίου 2016.

Στόχος της να καλύψει την αυξανόμενη απαίτηση για πολιτικό – στελεχιακό δυναμικό που θα διαθέτει υψηλό βαθμό εξειδίκευσης στα κυρίαρχα ζητήματα της πολιτικής ατζέντας και το οποίο θα έχει τη δυνατότητα να ανταπεξέλθει στις σύγχρονες επικοινωνιακές απαιτήσεις. Μέσα από την Πολιτική Ακαδημία Στελεχών, η ΝΔ επιδιώκει να διαμορφώσει πολιτικά στελέχη τα οποία θα είναι σε θέση να υποστηρίξουν πειστικά και αποτελεσματικά τον πολιτικό και προγραμματικό λόγο του κόμματος, αλλά και τη διαμόρφωση πολιτικού δυναμικού το οποίο θα συνεπικουρεί αποτελεσματικά την διεύρυνση της απήχησης του ιδεολογικού στίγματος και του προγραμματικού λόγου της παράταξης.

Σκοπός της Πολιτικής Ακαδημίας είναι να παράσχει υψηλού επιπέδου επιμόρφωση και να διαμορφώσει στελέχη υψηλής εξειδίκευσης, να εμπλουτίσει τις γνώσεις των συμμετεχόντων σε ζητήματα που σχετίζονται με το σύγχρονο πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον, να εξοικειώσει τους συμμετέχοντες με τις κατάλληλες θεωρητικές και πρακτικές μεθόδους προκειμένου να είναι σε θέση να ανταποκριθούν σε αυτό το περιβάλλον και να συμβάλει στην ομοιογένεια του πολιτικού λόγου των στελεχών που εκφράζουν τις θέσεις του κόμματος σε οποιοδήποτε επίπεδο.

Ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης δήλωσε: «Δίνουμε μεγάλο βάρος στην επιμόρφωση των στελεχών μας. Η ΝΔ, ως ένα σύγχρονο φιλελεύθερο κόμμα, αντιλαμβανόμενη την πολυπλοκότητα και τις απαιτήσεις της εποχής λειτουργεί την Πολιτική Ακαδημία Στελεχών με στόχο την επιμόρφωση του πολιτικού-στελεχιακού δυναμικού ούτως ώστε να αποκτήσει υψηλό βαθμό εξειδίκευσης στα κυρίαρχα ζητήματα της πολιτικής ατζέντας.

Η «Συμφωνία Αλήθειας με όλους του πολίτες που εξήγγειλε ο πρόεδρός μας Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της ΔΕΘ έθεσε νέες βάσεις στη σχέση μεταξύ κόμματος και κοινωνίας. Η ΝΔ επιχειρεί «άνοιγμα» στην ελληνική κοινωνία θέλοντας να συμπεριλάβει μέσα της όσο το δυνατό περισσότερες κοινωνικές ομάδες, έχοντας ήδη πραγματοποιήσει πάνω από 1000 δράσεις σε ολόκληρη τη χώρα. Επαναπροσδιορίσαμε το ρόλο των 13 Γραμματειών του Κόμματος και τις εμπλουτίσαμε με νέο στελεχιακό δυναμικό, μέσα από τη δράση «Συμμετέχω στη ΝΔ», με στόχο να καταστούν συνομιλητές με την κοινωνία και τους επαγγελματικούς κλάδους. Παράλληλα, το αίτημα για ανανέωση γίνεται πράξη με πρωτοβουλία του Προέδρου κ. Κ. Μητσοτάκη μέσα από το Μητρώο πολιτικών στελεχών (ananeosi.nd.gr). Κίνηση που αποσκοπεί στο να αξιοποιήσει τους νέους αυτή της χώρας που διαθέτουν γνώσεις, άριστη κατάρτιση και όρεξη για δουλειά και δημιουργία».

Η Πολιτική Ακαδημία Στελεχών λειτουργεί υπό την αιγίδα του Προέδρου κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, την εποπτεία του Γραμματέα  Π.Ε. κ. Λευτέρη Αυγενάκη, και την ευθύνη του Γραμματέα Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας κ. Γιάννη Οικονόμου.

Οι εισηγητές της Πολιτικής Ακαδημίας είναι πρόσωπα εγνωσμένου κύρους, μέλη της Ακαδημαϊκής Κοινότητας και καταξιωμένοι επαγγελματίες στον χώρο της Στρατηγικής και  Επικοινωνίας. Αναλυτικά το πρόγραμμα της Ακαδημίας:

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΝΔ

Ηράκλειο Κρήτης (Παρασκευή 2/12/2016 – Κυριακή 4/12/2016)

Πρόγραμμα

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου

14:30 Εγγραφές

15: 00 Χαιρετισμοί

Επιχειρηματικότητα  και Ανάπτυξη

15:30  Κοινωνική Επιχειρηματικότητα και Περιφερειακή Ανάπτυξη

Εισηγητής: Βαγγέλης Ταλιούρης, Δρ Πολιτικής Επιστήμης, Διδάσκων Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων ΤΕΙ Πειραιά

17:00  Διάλειμμα

17:30 Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών: Νέες δυνατότητες για πολυδιάστατη ανάπτυξη

Εισηγητής:  Κώστας Στεφανίδης, Καθηγητής Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών Πανεπιστημίου Κρήτης και πρ. Διευθυντής του Ινστιτούτου Πληροφορικής του ΙΤΕ.

19:00  Διάλειμμα

Ελληνική Εξωτερική  Πολιτική – Εθνικά Θέματα I

19:30 Ελληνοτουρκικές σχέσεις και Προσφυγικό

Εισηγητής:  Δημήτρης Ξενάκης, Αν. Καθηγητής Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης Πανεπιστημίου Κρήτης

21:00 Λήξη 1ης Μέρας

Διαφήμιση
Διαφήμιση