HomeHL-9Ελέγχονται τα τσιγάρα στο ουκρανικό αλιευτικό που ρυμουλκήθηκε στην Κρήτη

Ελέγχονται τα τσιγάρα στο ουκρανικό αλιευτικό που ρυμουλκήθηκε στην Κρήτη

Το πλοίο μετέφερε 20.470.000 πακέτα τσιγάρα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η νομιμότητα των πακέτων τσιγάρων που βρέθηκαν στο ουκρανικό αλιευτικό σκάφος, που ρυμουλκήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο λιμάνι της Παλιόχωρας στα Χανιά, πρόκειται να ελεγχθούν σήμερα από τις τελωνειακές υπηρεσίες.

Αν και οι αρχικές εκτιμήσεις κάνουν λόγο για λαθραία τσιγάρα, θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να ελεγχθούν και να διαπιστωθεί το ύψος των διαφυγόντων κερδών.

Αναμφισβήτητα αν αποδειχθεί ότι τα πακέτα είναι λαθραία και δε διαθέτουν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης, τότε τα διαφυγόντα κέρδη ανέρχονται σε αρκετά εκατομμύρια ευρώ.

Την ίδια ώρα τα επτά μέλη του πληρώματος του αλιευτικού φυλάσσονται από τις λιμενικές αρχές μέχρι να ολοκληρωθεί ο έλεγχος για τη νομιμότητα του φορτίου.

Το χρονικό

Υπενθυμίζεται ότι η περιπέτεια του ουκρανικού αλιευτικού είχε ξεκινήσει στις 21 Νοεμβρίου 2016, όταν το σκάφος φαίνεται πως βγήκε από την πορεία του και για δύο ημέρες έπλεε ακυβέρνητο.

Στη συνέχεια το ανθυποβρυχιακό πλοίο «Αντιναύαρχος Kulakov» – σημαίας Ρωσίας – έλαβε σήμα κινδύνου ανοιχτά της Κρήτης, διέσωσε το αλιευτικό και το μετέφερε με ασφάλεια στην Παλαιόχωρα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση