HomeHL-WorldΟι Τούρκοι άφησαν ελεύθερη τη δημοσιογράφο του BBC

Οι Τούρκοι άφησαν ελεύθερη τη δημοσιογράφο του BBC

Την είδηση έκανε γνωστή το BBC Turkce

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι τουρκικές αρχές άφησαν ελεύθερη μια δημοσιογράφο που εργάζεται για την τουρκική υπηρεσία του BBC, η οποία συνελήφθη το Σάββατο στη νοτιοναατολική Τουρκία.

Την είδηση έκανε γνωστή το BBC Turkce.

Η Χατίτζε Κάμερ «κατηγορείται ότι υποστήριξε την τρομοκρατική οργάνωση PKK μέσω του ρεπορτάζ της» εξήγησε το γερμανικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο Westdeutscher Rundfunk (WDR), με το οποίο επίσης συνεργάζεται η 39χρονη δημοσιογράφος, αφού επικοινώνησε μαζί της τηλεφωνικά.

«Της είπαν ότι θα δικαστεί» πρόσθεσε το WDR, σύμφωνα με το οποίο η Χατίτζε Καμέρ διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις που να στοιχειοθετούν αυτήν την κατηγορία.

Η Χατίτζε Καμέρ συνελήφθη, ενώ κάλυπτε ένα δυστύχημα που στοίχισε την ζωή σε 11 ανθρώπους την ώρα που υπάρχουν και 5 αγνοούμενοι, σύμφωνα με έναν νέο απολογισμό, σε ένα ορυχείο χαλκού στην περιοχή της Σιίρτ, επισημαινόταν στην ανακοίνωση που ανήρτησε το BBC Turkce στον ιστότοπό του.

Η δημοσιογράφος παρέμεινε υπό κράτηση όλη τη νύχτα στο αρχηγείο της αστυνομίας στη Σιίρτ, είναι ωστόσο καλά, προστίθετο.

Η 39χρονη προσπαθούσε να έλθει σε επαφή με τις οικογένειες των μεταλλωρύχων μετά το δυστύχημα της 17ης Νοεμβρίου κι ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων, διευκρίνισε το BBC Turkce.

Η Χατίτζε Καμέρ είναι επίσης ηγετικό στέλεχος μιας ένωσης δημοσιογράφων στη νοτιοανατολική Τουρκία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση