HomeΚΟΣΜΟΣΤουλάχιστον 400 άμαχοι διέφυγαν από το ανατολικό Χαλέπι

Τουλάχιστον 400 άμαχοι διέφυγαν από το ανατολικό Χαλέπι

Προς συνοικίες που ελέγχει η κυβέρνηση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Περισσότεροι από 400 άμαχοι διέφυγαν στη διάρκεια της νύχτας από τις ανταρτοκρατούμενες συνοικίες του Χαλεπίου προς περιοχές τις οποίες ελέγχουν ο κυβερνητικές δυνάμει.

Αυτό λίγο μετά την κατάληψη από τον στρατό της μεγαλύτερης συνοικίας που τελούσε υπό τον έλεγχο των ανταρτών, ανέφερε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ένα μέρος αυτών των κατοίκων, που προέρχονταν στην πλειονότητά τους από τις συνοικίες Χαϊνταριγέ και Σάαρ, έφθασαν τη νύχτα στη συνοικία Μασάκεν Χανάνο, την οποία ανακατέλαβαν το Σάββατο (χθες) οι δυνάμεις του καθεστώτος, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, οι μάχες συνεχίστηκαν τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή ανάμεσα στις δυνάμεις του καθεστώτος και σε ομάδες των ανταρτών σε συνοικίες που γειτνιάζουν με τη Χαϊνταριγέ και τη Σαχούρ.

Οι περιοχές αυτές επλήγησαν επίσης από πυρά όλμων που εκτόξευσαν οι δυνάμεις του καθεστώτος, πρόσθεσε το Παρατηρητήριο.

Ο φιλοκυβερνητικός τύπος χαιρέτισε την «επιτυχία» των κυβερνητικών δυνάμεων και ανέφερε ότι οι τελευταίες συνεχίζουν την Κυριακή (σήμερα) την προέλασή τους.

Χθες, τουλάχιστον 18 άμαχοι σκοτώθηκαν στις επιδρομές που εξαπέλυσε το καθεστώς και από πυρά του πυροβολικού σε πολλές συνοικίες του ανατολικού Χαλεπίου, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των αμάχων που σκοτώθηκαν από την έναρξη της επιχείρησης του καθεστώτος στις 15 Νοεμβρίου στους 219, από τους οποίους τα 27 ήταν παιδιά, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Από την πλευρά τους, οι αντάρτες ενέτειναν τις ρίψεις ρουκετών εναντίον των δυτικών συνοικιών χθες βράδυ και στη διάρκεια της νύχτας με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον τέσσερις άμαχοι και να τραυματιστούν δεκάδες, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Συνολικά, 27 άμαχοι, ανάμεσά τους 11 παιδιά, σκοτώθηκαν αφότου ξεκίνησε η επιχείρηση.

Τουλάχιστον 300.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους αφότου ξέσπασε η συριακή σύγκρουση τον Μάρτιο του 2011.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση