HomeHL-World«Παράθυρο» Βαλς για τη διεκδίκηση της προεδρίας -Δεν αποκλείει να είναι αντίπαλος του Ολάντ

«Παράθυρο» Βαλς για τη διεκδίκηση της προεδρίας -Δεν αποκλείει να είναι αντίπαλος του Ολάντ

"Κινδυνεύουμε με σαρωτική ήττα"

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να τεθεί αντιμέτωπος με τον Πρόεδρο της χώρας, στην εσωκομματική κόντρα για την υποψηφιότητα στις εκλογές.

Σε ερώτηση για το αν θα είναι αντίπαλος του Φρανσουά Ολάντ, στην εσωκομματική διαδικασία των Σοσιαλιστών για την ανάδειξη του υποψηφίου στις προεδρικές εκλογές, ο Μανουέλ Βαλς απάντησε ότι θα πάρει την απόφασή του με βάση αυτό που θα του υπαγορεύσει η συνείδησή του. «Ο,τι κι αν γίνει, αυτό που θα επηρεάσει την απόφασή μου είναι το συμφέρον της χώρας», πρόσθεσε.

Ο Βαλς ακόμη προειδοποίησε ότι το Σοσιαλιστικό Κόμμα κινδυνεύει να υποστεί σαρωτική ήττα στις προεδρικές εκλογές της επόμενης χρονιάς. «Πρέπει να σας το υπενθυμίσω. Μπορεί να εκμηδενιστούμε το απόγευμα (μετά τη διεξαγωγή) του πρώτου γύρου», δήλωσε σε συνέντευξη που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα Le Journal du Dimanche. «Η αριστερά μπορεί να εξολοθρευτεί στις εκλογές του 2017», συμπλήρωσε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έως τώρα τα γαλλικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι ο Βαλς θα εξέταζε το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία εάν ο Ολάντ αποσυρόταν από την κούρσα. Ομως το Σάββατο ο σοσιαλιστής πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης της Γαλλίας, Κλοντ Μπαρτολόν, δήλωσε ότι και οι δύο θα πρέπει να πάρουν μέρος στην εσωκομματική διαδικασία των Σοσιαλιστών – τον Ιανουάριο – για να αναδειχθεί ο υποψήφιος του κόμματος.

Οι περισσότερες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι Σοσιαλιστές οδεύουν σε ήττα από τους υποψήφιους της κεντροδεξιάς ή την πρόεδρο του ακροδεξιού κόμματος Εθνικό Μέτωπο στις εκλογές του προσεχούς Απριλίου και Μαΐου.

Σήμερα οι Ρεπουμπλικάνοι επιλέγουν τον δικό τους υποψήφιο, με τον Φρανσουά Φιγιόν να θεωρείται ο επικρατέστερος διεκδικητής του χρίσματος.

Iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση