HomeHL-GreeceΣτ. Θεοδωράκης: Η χώρα έχει ανάγκη από λύσεις και όχι από μέτωπα και χαρακώματα

Στ. Θεοδωράκης: Η χώρα έχει ανάγκη από λύσεις και όχι από μέτωπα και χαρακώματα

Η κυβέρνηση δεν κάνει διαπραγμάτευση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Η κυβέρνηση δεν κάνει διαπραγμάτευση. Μεταφράζει και υπογράφει. Απλώς για να συσπειρώσουν τους ψηφοφόρους τους, πότε-πότε κάνουν πως αντιστέκονται και πριν εκπνεύσει ο χρόνος υπογράφουν».

Αυτό δηλώνει σε συνέντευξή του στα «ΝΕΑ» ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, και προσθέτει: «Πάντως όσο δεν αντιμετωπίζονται οι αιτίες της κρίσης, τα μνημόνια και τα μέτρα θα ανακυκλώνονται. Είμαστε η χώρα με την μεγαλύτερη ανεργία στην Ευρώπη και ο νέος προϋπολογισμός προβλέπει τις μικρότερες δαπάνες για τους ανέργους». Αναφερόμενος στην αποχώρηση της Κατερίνας Μάρκου σημείωσε ότι «δεν έχουν όλοι τις ίδιες αντοχές και τις ίδιες αξίες τελικά. Για κάποιους προέχει η σιγουριά ενός μεγάλου λιμανιού. Κι ας είναι και παλιό».

Σε ερώτηση περί ευθύνης και του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ποταμιού, στη διακοπή των διαπραγματεύσεων για την επίλυση του Κυπριακού, ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε ότι «την ευθύνη όλοι την είδανε, απλώς το Ποτάμι ήταν το μόνο κόμμα που τόλμησε να το πει. Οι άλλοι αρέσκονται σε κούφιες πατριωτικές κορώνες. Εμείς, όμως, δεν φοβόμαστε το πολιτικό κόστος και θα επιμείνουμε να στηρίζουμε την προσπάθεια του Προέδρου Αναστασιάδη και των άλλων ηγετών της Μεγαλονήσου».

Αναφερόμενος στην αναδιάρθρωση του χρέους επανέλαβε την πρόταση του Ποταμιού για το χρέος να συνεννοηθούν όλα τα κόμματα σε μία κοινή στάση. «Το χρέος αφορά τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας. Η κυβέρνηση όμως προτιμά να το κάνει επικοινωνιακό σίριαλ. Χωρίς εθνική γραμμή, τσαλαβουτάει και ό,τι βγει. Η γνωστή της συνταγή δηλαδή», τόνισε.

Απαντώντας σε όσους μιλούν για τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού μετώπου ο Σταύρος Θεοδωράκης, τόνισε ότι «η χώρα έχει ανάγκη από λύσεις και όχι από μέτωπα και χαρακώματα» και σημείωσε ότι «μπορεί να μας ενώνει η Ευρώπη και η αντίθεση στις καταστροφικές πολιτικές των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αλλά έχουμε και πολλές διαφορές».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση