HomeΚΟΣΜΟΣΟ Ντόναλντ Τραμπ έγινε επίτιμος δημότης σε πόλη της Αλβανίας

Ο Ντόναλντ Τραμπ έγινε επίτιμος δημότης σε πόλη της Αλβανίας

Στην πόλη Κάμζα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Επίτιμος δημότης στην πόλη Κάμζα της Αλβανίας ανακηρύχθηκε ο Ντόναλντ Τραμπ, όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο, με τον δήμαρχο της πόλης Τζαμάλ Μζίου να αναφέρει πως ο Ντόναλντ Τραμπ «κέρδισε τη μάχη που έδινε παρά τις επιθέσεις των μέσων ενημέρωσης».

«Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ένα επαναστατικό πρότυπο της δημοκρατικής νέας τάξης, (…) ένας μεγάλος ηγέτης των σύγχρονων καιρών», εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο δήμαρχος της πόλης που ανήκει στη δεξιά και αντιπολιτεύεται τον πρωθυπουργό Εντι Ράμα, ο οποίος είχε δείξει την προτίμησή του στην Χίλαρι Κλίντον.

Η Κάμζα είναι μία από τις πόλεις της Αλβανίας με πρόσφατο και αναρχικό πολεοδομικό σχεδιασμό, όπου έρχονται να εγκατασταθούν κάτοικοι των ορεινών περιοχών προσπαθώντας να ξεφύγουν από τη φτώχεια. Εδώ και μερικά χρόνια, ο Τζεμάλ Μζίου μετονομάζει τις αρτηρίες της πόλης του σε οδό Παρίσι, οδό Νέα Υόρκη ή ακόμη οδό Τόκιο, όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο δήμαρχος διακήρυσσε για καιρό την επιθυμία του να επισκεφθεί την πόλη, μαζί με τη σύζυγό του, την Κάρλα Μπρούνι, ο Γάλλος Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος έχει έναν δρόμο στο όνομά του, όπως και ο Ιταλός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, οι Αμερικανοί Τζορτζ Μπους ή ο Βρετανός Τόνι Μπλερ. Το ίδιο συμβαίνει και με την υπερσυντηρητική Αμερικανίδα Σάρα Πέιλιν.

Ο Μζίου, μάλιστα, ανήρτησε στη σελίδα του στο Facebook φωτογραφία του, στην οποία κάνει το σήμα της νίκης, δίπλα σ’ αυτήν του Ντόναλντ Τραμπ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση