HomeΚΡΗΤΗΣεμινάριο για το 3D Printing από το ΚΕΚ του Επιμελητηρίου

Σεμινάριο για το 3D Printing από το ΚΕΚ του Επιμελητηρίου

Απευθύνεται σε επαγγελματίες αλλά και ερασιτέχνες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένα νέο πρωτοποριακό σεμινάριο που απευθύνεται σε επαγγελματίες αλλά και ερασιτέχνες οι οποίοι ασχολούνται ήδη ή θέλουν ν’ ασχοληθούν με το 3d printing δημιούργησε το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

Σκοπός του σεμιναρίου  είναι η πρώτη επαφή με την επαναστατική μέθοδο παραγωγής προϊόντων της 3D εκτύπωσης.

Κύριος στόχος είναι οι συμμετέχοντες να μάθουν τις βασικές αρχές λειτουργίας της μεθόδου, τις δυνατότητές της αλλά και να λάβουν τις βασικές γνώσεις χειρισμού ενός 3D Printer. Η χρησιμότητα αφορά στην εξοικείωση με τη μελλοντική μέθοδο παραγωγής προϊόντων. Οι δεξιότητες που θα αποκτήσουν οι συμμετέχοντες αφορούν στο χειρισμό λογισμικών επεξεργασίας 3D μοντέλων, σε λογισμικό χειρισμού 3D Printer αλλά και στο Internet of things στον κλάδο της 3D εκτύπωσης. Τα προβλήματα που μπορεί να λύσει κανείς αφορούν στη μείωση τόσο του κόστους, όσο και του χρόνου παραγωγής προϊόντων στην επιχείρηση ή στο σπίτι του.

Θεματικές Ενότητες :

  • 1η Ενότητα: Εισαγωγή στην τεχνολογία της 3D Εκτύπωσης (ιστορικό-τεχνολογίες-υλικά)
  • 2η Ενότητα: Εισαγωγή στη μέθοδο FDM (ιστορικό-τρόπος λειτουργίας-tips and tricks-υλικά)
  • 3η Ενότητα: 3D Printing και Internet (αγορά εξοπλισμού-outsourcing-κοινότητα)
  • 4η Ενότητα: Εισαγωγή στο σχεδιασμό αντικειμένου (χρήση λογισμικού Autodesk Meshmixer, Προγράμματα CAD, σημεία προσοχής στο σχεδιασμό, πρακτική επεξεργασίας)
  • 5η Ενότητα: Εισαγωγή στο χειρισμό 3D Printer (δυνατότητες ρύθμισης, βέλτιστες τεχνικές, σημεία προσοχής, πρακτική σε λογισμικό Cura)
  • 6η Ενότητα: Εισαγωγή στην επεξεργασία μοντέλων (Τεχνικές επεξεργασίας επιφάνειας, απαραίτητα εργαλεία)

Διάρκεια σεμιναρίου: 16 ώρες.

Ημερομηνίες διεξαγωγής: Δευτέρα και Τετάρτη  από 12/12/16 έως 21/12/2016 και ώρες 17:00μμ – 20:15 μμ .

Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας και στο τέλος του σεμιναρίου θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Κόστος προγράμματος: 190 ευρώ. Παρέχονται ειδικές εκπτώσεις 10%  σε: άνεργους, γκρουπ άνω των 3 ατόμων και σε όσους καταβάλουν τουλάχιστον 50% της συμμετοχής 3 βδομάδες πριν από την έναρξη του σεμιναρίου. Οι εκπτώσεις δεν παρέχονται αθροιστικά. Παρέχεται και η δυνατότητα εξόφλησης σε δόσεις.

Εισηγητής:  Βελιδάκης Μάνος MSc, Μηχανολόγος Μηχανικός ΕΜΠ με προϋπηρεσία σε θέσεις ευθύνης σε μεγάλες βιομηχανίες στη χώρα. Φοιτητής ακόμη, εργάστηκε σε ερευνητικό πρόγραμμα του Πολυτεχνείου, ενώ μετά το τέλος των σπουδών του εργάστηκε στον κλάδο της βαριάς βιομηχανίας σε διάφορες θέσεις ευθύνης, αναλαμβάνοντας ανά περιόδους σημαντικά project. Με την 3D  εκτύπωση και σάρωση ασχολήθηκε ερασιτεχνικά ως φοιτητής ενώ αργότερα ημι-επαγγελματικά στον βιομηχανικό κλάδο και πλέον επαγγελματικά σε όλο το φάσμα εφαρμογών, προσφέροντας ολοκληρωμένες λύσεις, τόσο σε ιδιώτες όσο και σε επαγγελματίες.

Πληροφορίες: ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, Κορωναίου 9, Ηράκλειο Κρήτης, Τηλ: 2810 302730,  Fax:2810 227189. e-mail: [email protected]   web: www.katartisi.gr  fb:www.facebook.com/KekTechnikesScholes.

Διαφήμιση
Διαφήμιση