HomeHL-9Ανήλικη από την Κρήτη θύμα παιδικής πορνογραφίας

Ανήλικη από την Κρήτη θύμα παιδικής πορνογραφίας

Μέσω πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης δεχόταν απειλές από 32χρονο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Υπόθεση παιδικής πορνογραφίας στην οποία εμπλέκεται μια 16χρονη μαθήτρια από την Κρήτη διαλεύκαναν οι διωκτικές αρχές με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Πιο συγκεκριμένα, και μετά από καταγγελία που έκανε ο πατέρας της μαθήτριας, άγνωστος άνδρας που είχε έρθει σε επαφή με την 16χρονη μέσα από δημοφιλή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης είχε καταφέρει να αποσπάσει από τη μαθήτρια φωτογραφικό υλικό με πορνογραφικές αναπαραστάσεις της ίδιας, και στη συνέχεια την απειλούσε ότι θα δημοσιοποιούσε το υλικό, εκβιάζοντάς την να του στέλνει κι άλλες φωτογραφίες ανάλογου περιεχομένου.

Η κοπέλα που δεν άντεξε την πίεση μίλησε στους γονείς της και στη συνέχεια ο πατέρας της προχώρησε στη σχετική καταγγελία στις αστυνομικές αρχές.

Αμέσως ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Ακολούθησε άμεση και εμπεριστατωμένη αστυνομική διαδικτυακή έρευνα από την οποία ταυτοποίηθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη ενός 32χρονου άνδρα σε περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας.

Κλιμάκιο αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, έκαναν έφοδο στον επαγγελματικό χώρο του 32χρονου όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Δύο εξωτερικοί σκληροί δίσκοι,

    υπολογιστική μονάδα,

    κάρτα μνήμης,

    δύο φορητές συσκευές αποθήκευσης,

    συσκευή κινητού τηλεφώνου και

    φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά μέσα θα αποσταλούν στα αρμόδια Εγκληματολογικά εργαστήρια για περαιτέρω διερεύνηση.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του υποβλήθηκε ήδη στις αρμόδιες Εισαγγελικές αρχές.

Διαφήμιση
Διαφήμιση