HomeHL-9Καπετανάκειο: Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αν δε βρεθεί άμεσα λύση

Καπετανάκειο: Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αν δε βρεθεί άμεσα λύση

Άκαρπες οι συναντήσεις με φορείς

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους προαναγγέλλουν γονείς και μαθητές των σχολείων του 1ου Λυκείου Ηρακλείου, που στεγάζονται στο πολύπαθο σχολικό συγκρότημα του Καπετανάκειου.

Μετά από διαδοχικές συναντήσεις που είχαν το τελευταίο διάστημα με τοπικούς φορείς για άμεση δρομολόγηση ολοκλήρωσης των εργασιών που γίνονται στο κτίριο εδώ και οκτώ χρόνια, οι ίδιοι εμφανίζονται αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις δράσεις τους, καθώς δεν έλαβαν, όπως υποστηρίζουν, καμία ουσιαστική απάντηση.

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν, αναφέρουν:

”Στα πλαίσια των κινητοποιήσεων γονέων – μαθητών – διδασκόντων του Καπετανάκειου (γυμνασίου – λυκείου) πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 19 Νοεμβρίου συνάντηση με όλους τους φορείς που εμπλέκονται στο κτιριακό πρόβλημα του Καπετανάκειου. Στην συνάντηση ήταν παρόντες ο δήμαρχος κ. Λαμπρινός, ο αντιδήμαρχος κ. Αναστασάκης, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Κουκιαδάκης καθώς και ο διευθυντής της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης νομού Ηρακλείου κ. Γιγουρτάκης. Επίσης οι βουλευτές κ. Κεγκέρογλου, κ. Συντυχάκης.

Οι τοποθετήσεις άφησαν την παρακάτω εικόνα : υπάρχουν κυβερνητικές ευθύνες για την καθυστέρηση να εκδοθούν νέες εγκύκλιοι για τα δημόσια έργα, υπάρχουν ευθύνες όλων (πολιτεία, Περιφέρεια, Δήμος) για την μη ολοκλήρωση του κτιρίου μετά από οκτώ χρόνια. Οι βουλευτές δεσμεύτηκαν να προωθήσουν το θέμα στη Βουλή και επίσης τόσο ο Δήμος όσο και η Περιφέρεια ότι θα αντιδράσουν άμεσα μόλις δοθεί το πράσινο φως.

Τη Δευτέρα 21 Νοέμβρη το θέμα συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, ύστερα από αίτημα του Συλλόγου Γονέων.

Ομόφωνα αποφασίστηκε να ζητηθεί από τη κυβέρνηση η άμεση ολοκλήρωση των εγκυκλίων για μπορεί να δημοπρατηθεί το έργο. Την ίδια μέρα κατατέθηκε από τον κ. Συντυχάκη επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή για την πρόθεση των υπουργείων να προβούν σε επείγουσες ενέργειες παράκαμψης των όποιων γραφειοκρατικών εμποδίων.

Είναι πιά ολοφάνερο ότι μόνο η εγρήγορση και η συνέχιση των κινητοποιήσεων μαθητών – γονιών – καθηγητών θα φέρουν τη λύση. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος!

Οι μαθητές του 1ου Λυκείου προχώρησαν ήδη σε τριήμερη αποχή και κατάληψη του κτιρίου, εκφράζοντας την αγανάκτησή τους για την αδιαφορία του κράτους, στο δικαίωμα τους να μορφώνονται όπως τους αξίζει.

Μαζί με τους καθηγητές και το σύλλογο γονέων πραγματοποιήσαν την Τετάρτη 23 Νοέμβρη άλλη μία παράσταση στη περιφέρεια, για να ασκηθεί πίεση σε κάθε αρμόδιο και για να τονίσουν την απόφαση για κλιμάκωση

Διαφήμιση
Διαφήμιση